Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tuzlu su ile banyo için tuz seçimi.

anarxia

Elmas 1 Üye
arkadaşlar merhaba, tuzlu su ile banyo yaptırmak için ben bir tuz buldum, ismi:"salina iri salamura tuzu", türk gıda kodeksine uygundur yazıyor üstünde, türk gıda kodeksini biraz araştırınca iri salamura tuzları iyotsuzdur diyor, ama ben emin olmak istiyorum paketin üstünde de birşey yazmadığı için, bu tuzu kullanmak uygun mudur?

Cvp: tuzlu su ile banyo için tuz seçimi

Turşularda kullanılan tuz galiba içinde iyot yoktur diye tahmin ediyorum ben de ama net bir bilgim yok. Poşet şeffafsa büyük ihtimalle iyotsuzdur iyotun ışık görmemesi lazım çünkü ama dediğim gibi net bir şey söyleyemiyorum.

anladım, bunun paketi de şeffar, sanırım bir problem olmaz, teşekkürler.

Yanlış yönlendirmek istemem piyasada üzerinde iyotlu yazıp da şeffaf poşetlerde tuz satanlar var :) ama içindeki iyotun iyotluğunun kalmadığını söylemişti bizim bir endokrin hocası. Yani isterseniz açık bir yerde bekletin birkaç saat en azından kalanlar da uçsun gitsin.

evet açık halde bekletin her ihtimale karşı

peki arkadaşlar ben bişi soracam..tuzlu su ile banyo yaptırmak da ne ola ki :whistling::whistling:

bakterileri öldürüor.

Sefa bey yeni kapluşların son durumları nasıl oldu erkek olanın kabuğu kötü görünüyordu hatırladığım kadarıyla :( bir gelişme var mı durumlarında?

hocam mantar tedavisi tam bana ve yeni ortamlarına alışcakları zamana geldiği için sanırım psikoljik anlamda zorlanıyorlar, çok rahatsız etmek durumunda kalıyorum çünkü. bunun dışında kabuklarındaki lekeleri inceledeğimde bunların soyulan kabuğun altında olduğu gördüm bu yüzden acaba kireç lekesi mi diye ikilemdeyim şu an. ikisinde de akciğer enfeksiyonu var, bir tanesinde daha yeni sanırım ama erkek olanda ilerlemiş durumda, mantar tedavisi bitince antibiyotik tedavisine geçeceğim, çok uğraştırıyor namıssızlar ama sanırım herşey bitince daha çok bağlanmış olacağız birbirimize :)

fotoğraf atamıyorum ne yazık ki, kamerayı bulamadım bir türlü.

Söylediğiniz gibi kireç birikmiş de olabilir ancak üstteki kabukları dökemediklerinden iki tabaka arasına da su girdiği ve bu ıslak yerleri rahatça kurutamadıkları için buralar da mantar yerleşmesi için uygun alanlar haline geldiği için mantar olma ihtimali de yüksek belki kireç birikmesinden daha yüksek. Kireç kabuğu düzenli fırçalayınca ya da elle kazıyınca çıkar mantarsa çabucak yayılma eğilimindedir ki kapluşunuzun sırt kısmında beyaz alanlar gerçekten fazla ve yayılmış gibiydi. Bence bir veterinere kontrol imkanı yoksa tedaviye devam etmek gerekir çünkü gerçekten mantarsa ilerledikçe önünü alamazsınız. Mantarın tedavisi yanında eğer yemek yiyorlarsa bol kalsiyum ve vitamin de verin, yemek yemiyorlarsa vitaminli yemleri lapa haline getirip ağızlarından şırıngayla verin. Kapluşlar büyüktü bu güne kadar neler atlattılar kim bilir ne zor koşullarda hayatta kaldılar, bunu da atlatacaklar inşallah.

10 çeşit falan yemim var, çeşitliliğe özen gösterdim, içindekilere bakınca vitamin seviyesi en yüksek olanlar tetra reptomin baby, sera mineral ve jbl calcil, reptomin baby i seviyorlar ama sera mineral den pek hoşlandıklarını söyleyemem, jbl yi de daha açmamıştım sanırım onu açıp biraz kalsiyum takviyesi yapacağım, keşke imkan olsaydı da onları aldığım yeri ve koşulları, hallerini görebilseydiniz, bir göle bıraksalar daha iyiymiş, neyse artık geçti. kaplumbağadan anladıkları için bana önerilen veterinerleri arayıp konuştum ama ne yazık ki sırf muayene için bile benim için yüksek sayılacak bir meblağ istiyorlar, bizim burada bir klinik buldum, su kaplumbağaları için para almıyoruz dedi, oraya götürüp bir göstereceğim, bakalım umarım bu sorunu çözebiliriz. onlar için hazırladığım yere daha koyamadım bu problemler yüzünden, iple çekiyorum yeni yuvalarına bırakacağım günü.

Geri