Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tuzlu su ile banyo

anarxia

Elmas 1 Üye
arkadaşlar merhaba, bir petshop a uğradım bugün tankıma poster almak için, hemen su kaplumbağalarının durumuna bakayım dedim ama demez olaydım, en fazla 10 litrelik bir kapta 3 tane büyük 5-6 tane de yavru kaplumbağa vardı, en kötüsü ise bir tane yavru ölmüş ve sanki erimişti, pestili çıkmış derler ya hani, tabi benim yürek kaldırmadı, petshop a büyük olanlardan 2 tanesini ayırmasını onları alacağımı söyledim, 200 litrelik tankımda bakacağım, fakat gelin görün ki sanırım bu bakım şartları onlar için iyi bile sayılabilir, çok daha kötü durumlarda bile bulunmuş olabileceklerini tahmin ediyorum, bu yüzden aldığım zaman güzel bir tuzlu su banyosu yaptırmak isterim ki bu şartlar yüzünden bulunan mikroplar, bakteriler falan kırılsın, bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz, banyo hazırlanışı ve yaptırılışı nasıldır, ve bir kereliğine de olsa kaplumbağanın tamamını soksam zararı olurmu? sadece 1 kere sokup çıkartacam tuzlu suya.

Cvp: tuzlu su ile banyo

Sefa bey size önerim sirkeli bir pamuk ile kabukları silmeniz ve sonra kabuklarını yıkamanız..
tuz gözlere ve böbreklere zarar verebilir.
Eğer mantar gibi bir problem varsa o zaman kaya tuzu ile banyo önerebiliriz.

Büyük kapluşları tercih edip onları ufacık yerden kurtardığınız için ben kendi adıma teşekkür ederim
Bu arada kapluşların cinsiyetine baktınız mı?

bak eger bakterileri oldurmek ıstıyorsan
İHTİYA ;
1-kova
2-ıyotsuz kaya tuzu
3-kaplumbaga
4- cay kasıgı
5-500 ml pet sıse
UYGULAMA : ilk once orta boy kovaya o 500 ml lık pet sıseden 3 kere su dok yanı 1.5 lt oluyo
sonra 1.5 ml ye 1 çay kasıgı ıyotsuz kaya tuzu koy ıcıne eger kaplumbagaların boyunun altında ıse
sen ayarla suyu ıle kaya tuzunu bak formul bu
1,5 LT SU + KAYA TUZU (ıyotsuz)
sonra 30 dk beklet ıcınde kaplusları sonra durulayıp akvaryuma at eger dıger kapluslar kucuk ıse buyukler ezer onları neyse sormak ıstedıklerını karşılayamadıysam ve yanlıs yazdıysam arkadaşlar duzeltır :) kolay gelsın allah hayrını kabul etsın...

evet baktım, 2 dişi 1 de erkek var, herif erkek olanı pet shop'ın pis zemininde gezdiriyordu, en azından onu akvaryum içine aldırabildim. 1 erkek 1 de dişi olanı alacağım, yavru alma gibi bir düşünce var. boyutlarını da ölçmedim ama bağa uzunlu 10cm den fazla idi. keşke tankım yetse de 3ünü birden alsam ama hem kalabalık olur hemde tank yetmez diye cesaret edemiyorum açıkcası, maddi durumum iyi olmasada kaplumbağalara güzel bir hayat sunabilirim diye düşünüyorum. her neyse, ben her ihtimale karşı tuzlu su ile banyo yaptırayım dediğiniz gibi kafalarına değdirmeden, sonra durulayıp sirkeli su ile bağalarını temizlerim, en son tekrar durulayıp yeni yuvalarına koyarım diye düşünüyorum, yanlız tuz ve su, sirke ile su oranlarını da bilirsem şahane olur, asıl ben teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

anarxia' Alıntı:
evet baktım, 2 dişi 1 de erkek var, herif erkek olanı pet shop'ın pis zemininde gezdiriyordu, en azından onu akvaryum içine aldırabildim. 1 erkek 1 de dişi olanı alacağım, yavru alma gibi bir düşünce var. boyutlarını da ölçmedim ama bağa uzunlu 10cm den fazla idi. keşke tankım yetse de 3ünü birden alsam ama hem kalabalık olur hemde tank yetmez diye cesaret edemiyorum açıkcası, maddi durumum iyi olmasada kaplumbağalara güzel bir hayat sunabilirim diye düşünüyorum. her neyse, ben her ihtimale karşı tuzlu su ile banyo yaptırayım dediğiniz gibi kafalarına değdirmeden, sonra durulayıp sirkeli su ile bağalarını temizlerim, en son tekrar durulayıp yeni yuvalarına koyarım diye düşünüyorum, yanlız tuz ve su, sirke ile su oranlarını da bilirsem şahane olur, asıl ben teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

1,5 lt suya 1 cay kasıgı KAYA TUZU SİRKEDE ise pamugun ustune dok sırtlarını kabuk lat larını komple sıl bakın ayakları kafa kollarını asla yapmayın zarar vere bılırsınız sadece kabuk

simbat237' Alıntı:
anarxia' Alıntı:

1,5 lt suya 1 cay kasıgı KAYA TUZU SİRKEDE ise pamugun ustune dok sırtlarını kabuk lat larını komple sıl bakın ayakları kafa kollarını asla yapmayın zarar vere bılırsınız sadece kabuk

anladım kardeşim. teşekkür ederim.

sefa bey tuz banyosu değilde dedikleri gibi pamuğa sirke dökerek ve iyotsuz kaya tuzunu alarak bi elde yıkayın ilk kaya tuzuyla kabuklarını ovalayın sonrada ılık su altında hafif şekilde diş fırçasıyla fırçalayın , en sonda sirke işlemine geçin güzelce yıkayın tertemiz olur bakterinin b si kalmaz , neden tuz banyosu önermediniz derseniz siz ne kdr dikkat etsenizde illaki onlar kafalarını o suya sokacaklar ve kör olma riskleride var siz en iyisi benim dediğimi yapın, akvaryumlarını temizlerkende filtre vs. tuzlayın bütün bakterileri öldürür .

kaya tuzu dedıgım gıbı yaparsanız kabuklarıda gelısır

Kabuğu geliştiren kalsiyum ve D vitamini sentezidir. Yani takviye mürekkep balığı kemiği ve UVB lamba.

Kaya tuzunu mikrobik bir hastalık yada ölüm olan bir akvaryumda ekipmanları temizlemek için kullanabilirsiniz. Tabi çok iyi durulamak suretiyle. Arkasından bence gerekli olmamak kaydıyla 100 lt suya bir çay kaşığı kaya tuzu serpilebilir. Aksi halde doğalarında olmayan tuz her şekilde zarar verir.

Geri