Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uv B Lamba

TRogue

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben şuan balık besliyorum fakat kaplumbağa beslemeye karar verdim.Uv b lamba hangi marka alınmalıdır ve kaç paradır? Ayrıca akvaryumun daha doğrusu paludaryumun neresine koyulmalıdır? Kurualana mı yoksa ayrı bir yere mi? Uv B lamba alamazsam kaç Volt luk bir lamba kuru alanı ısıtır ?

Şimdiden teşekkürler .

Cvp: Uv B Lamba

Slyvania, namiba, Jbl, exxo terra.. ben bu markaları tavsiye ederim. Fiyatları değişiyor ama 70 - 100 lira gibi bir aralığı var. Kuru alanın üstüne tutulmalıdır 20 - 15 cm mesafe bırakarak. Uv - b lambanın alternatifi yoktur. Diğer ampüller sadece kuru alanı ısıtmanızı sağlar. Uv - b lamba alsanız bile normal soft ampül almak zorundasınız uv-b lambalar kuru alanı ısıtmaya yetmez( ısıtanlar vardır ama fiyatları daha yüksektir ).

mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html

Verdiğim linki inceleyin.

arkadaslar bu uv lambaların fıyatı bana cok yuksek geldı alamam sımdı ama kuru alan ıcın fılan hıc bı lambam yok..soft ampul kullanılabılır yazmıslar olur mu o?

Evet kuru alan için 2 lamba var. Biri ısıtıcı lamba diğeri uvb lamba. Yaz aylarına girdiğimiz için uvbyi direk güneş ışığından alabilirler. Öncelikle normal bir soft ampulle ısıtıcı lamba alabilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
Evet kuru alan için 2 lamba var. Biri ısıtıcı lamba diğeri uvb lamba. Yaz aylarına girdiğimiz için uvbyi direk güneş ışığından alabilirler. Öncelikle normal bir soft ampulle ısıtıcı lamba alabilirsiniz.

cok tesekkur ederım:smile:bu forumda paylasılanlar cok yararlı oldu benım ıcn:smile:

Geri