Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV Florasan , Ampul Tercihi

UtkuKurt

Gümüş 4 Üye
Arkadaşlar UV florasan veya UV ampul alacağım hiç bir bilgim yok. Sizce hangi markanın hangi modelini almalıyım. Önerilerinizi bekliyorum.

Cvp: UV Florasan , Ampul Tercihi

Ben Exo Terra Repti Glo 5.0 Floresan Lamba kullanıyorum. Çokta memnunum. Satın almak isterseniz linkini vereyim.

Yeşim Hanım çok memnun olurum. Elimde bulunsun linki bir kaç haftaya kadar temin edeceğim :)

Ben ampul kullanıyorum. Fiyatı da çok uygundu. Çünkü diğer sitelerde ampul şeklinde UV lamba 70 TLden başlıyor. Üstelik kargoda bedavaydı yanlış hatırlamıyorsam :) mailto:/?urun-6180-Exo-Terra-Repti-Glo-5-0-UV-Lamba-13-Watt.html

Günde kaç saat açık tutuyorsunuz ?

2 saat yeterli olur :) Yani ben ayrı bir kapta güneşlendiriyorum. Onun için 2 saat dedim.

Kuru alana yakın mı yoksa su üstüne gelecek şekilde mi duruyor acaba ? :)

Suya tutulursa etkili olmaz. Kuru alana tutulması gerek.

Verdiğiniz bilgiler ve öneri için teşekkür ederim Yeşim Hanım. Konuyla ilgili sıkıntım olursa bu konu altından sizleri rahatsız etmeye devam edeceğim :)

Tabiki de her zaman sorabilirsiniz:) Rica ederim.

Efendim yeni konu açmak istemedim. Buradan sormak istedim belki cevap vereniniz olur.
Roxin marka çelik ısıtıcı kullanıyorum, ısıtıcının kutusunun üzerinde akvaryum tabanıyla paralel şekilde de akvaryuma konulabileceği görülüyor fakat yine de tereddüt içerisindeyim sizce ne yapmalıyım ? Dik olarak sığmıyor :)

Ben roxin marka 100 Wattlık ısıtıcımı tamamen suyun içine batırmıştım, sorun olmamıştı (çelik değil cam ısıtıcıydı)

Sanırım sorun olmaz, kutunun üzerinde ''Correct'' yazıyor. Bir sorun olursa da geriye gönderirim. :)

Ben roxin ısıtıcıların her iki şekilde de kullanılabildiğini biliyorum, kendim de yan kullanıyorum. Bu arada bu konuda tereddütleriniz var ise ısıtıcılar ilgili bir konuda sorarsanız konunun kapatılmasını önlemiş olursunuz:)

Aradım ama bulamadım bende yeni konu açmaktansa kendi konumdan yazayım istedim. Yanlış bir şey yaptıysak af ola :)

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Geri