Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV lamba tavsiyesi

caretta

Bronz 4 Üye
UV lamba kullanan var mı? Nerden aldınız petshopta satılıyor mu? Fiyatı nedir acaba? Bide ampul şeklinde olan UV lambalar var mı?

Cvp: UV lamba tavsiyesi

Ampul şeklinde bulmak biraz zor.. Fiyatları 50-100 arasında değişiyor. Her petshopta da satılmıyor daha doğrusu ben bulamadım.

Evet ampul şekinde yok biraz iyi birşey olsun derseniz 80 TL civarı.

Büyük pet shoplarda bulabılırsınız fakat küçük çaplı petshoplarda bulabılecegınızı sanmıyorum.İnternetten de alabilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-uvb-spot.html
Bu konuda verdiğim sitede uvb lamba bulabilirsiniz.

işte aradığım buydu çokkk teşekkür ederim :)

Rica ederim :)
Forumda bir ara çok aramıştık.En sonunda bu siteye geldi ve bir çok arkadaş bende dahil olmak üzere buradan almıştık :)

Peki birşey daha soracağım bu lambayı aldıktan sonra bunu aynı zamanda kuru alan lambası olarak kullanacağım değil mi?

Aldığınız lambanın yanında bir de ısıtıcı lamba kullanmanız gerekiyor.
Bu aldığınız ürün kuru alanı ısıtmıyor.
Ben bunun yanında bir de mailto:/forum/Konu-kuru-alan-lambasi--2647.html konuda bulunan lambayı kullanıyorum.
Tabi siz normal bir ampulle de ısıtma işlemini yapabilirsiniz.

yani iki tane masa lambası mı kullanıyorsunuz? Biri kuru alanı ısıtıyor diğeride UV için öyle mi?

Evet iki tane klipsli lamba kullanıyorum :)

peki UV ampulun takılı olduğu klipsli lambayı tam olarak akvaryumun hangi köşesinde bulunduruyorsunuz? Konumu fark eder mi?

mailto:/forum/Konu-yeni-evimiz-2011-model.html
Akvaryumumun son hali burada ki haline yakın.
Kuru alan akvaryumun dışında.Kuru alanın bir camında uvb diğerin de ısıtmak için kullandığım lamba takılı.

iki lambanın ışığı da kuru alana yöneltilmiş durumda yani ?

Evet.Kuru alan sıcaklığı 32 derece civarında oluyor.

Peki 23 wattlık UV ışığı kuru alana ne kadar uzaklıkta tutmak gerek? Belli bir mesafesi var mı?

Kuru alanınıza uzak olmasın çünkü ısıtma gücü pek yetmez fakat kaplumbağaları rahatsız edecek kadar da yakın olmasın.

Geri