Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV lamba

deniz06

Yeni Üye
Merhaba :smile: öncelikle şunu söyleyeim gerçekten çok bilgilendirici bir platform ve bilmediğim bir sürü şey öğrendim. benim sormak istediğim soru uv ışıklandırması ile ilgili kendime alacak bir sürü uv lamba buldum (internet sitlerinden) fakat hangi duyla uyumlu olacağını bilmiyorum. uv lambaları bizim normal ampulleri takmak için kullandığımız duylara uyar mı ? eğer uymazsa uyan duyu nerden bulabiliriz? düşündüğüm lambalar bunlar işte : 1.lamba 2.lamba hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim. bir de bu lambalar için bir duy buldum tabi uyup uymayacağından tam emin değlim bu da onun linki : DUY sizce bu duy benim lambalarımla uyumlu mudur ?

Duy olarak alacağınız ürüne bu lambaları takabilirsiniz. Ancak bunu nasıl sabitleyeceğinizi düşündünüz mü? Tabi çanakta gerekir.

Uvb olarak yazdığınız ilk lamba hem uvb hem ısıtma lambası olarak iş görür. Bu duya bu ampulü takabilirsiniz. Ancak bu duyu takamam diye almaktan vazgeçip mandallı lambalardan alırsanız bu ilk ampul uygun değil. Hem büyük gövdesi sığmayabilir, daha önemlisi bu mandallı lambaların max güç 60 w olduğundan bu ampulü kaldırmaz. O zaman ne yapmak gerekir. Bir uvb birde max 60 w olan ısıtma lambası almak gerekir. İkinci ampul ısıtma özelliği yok ama uvb gereksinimini sağlar. Ancak o lamba çöl sürüngenleri için. Siz onun kaplumbağa için olan alttakini alabilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Bu lamba ısınma sağlayamayacağı için alttaki ikinci lambada gerekir. Tabi 60 w kaldıran mandallı lamba ile.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13327

Bu lambalar e27 duylara uyumludur. Klasik evdeki ampulleri taktığımız eski sistem.

Cvp: UV LAMBA

Merhaba,

Öncelikle hoşgeldiniz. Link vermiş olduğunuz duy kullanım açısından zor olabilir. Yapı marketlerden ya da mahalle aralarındaki elektrikçilerden duy alabilirsiniz. Fark ettiyseniz çoğumuz mandallı ya da kıstırmalı lambalar kullanmaktayız. Link'te bulunan duy ise daha çok iguana ya da geko'ların yaşam alanlarına kolay konumlandırılması için uygun olacaktır.

UVB lambalar da göndermiş olduğunuz linkteki JBL UV Solar Spot Plus hem UVA özelliğiyle kuru alan için, hem de UVB için yeterli olacaktır. Şahsen 2 lamba kullanmaktayım. Biri UVB için Exo TerraRepti Glo 5.0 Compact Tropical Terrarium Lamp (ısı vermez), diğeri UVA ve kuru alan ısısı için JBL Reptil Spot Neodym 40w Reptil Lamp. Ben UVB'yi tepeye yerleştirdim ve tüm paludaryumu aydınlatıyor, UVA'yı da kuru alana konumlandırdım.

Eğer paludaryumunuzu anlatabilir ya da fotoğrafını paylaşabilirseniz, size daha rahat önerilerde bulunabiliriz.

Soner uvb lamban kuru alana belli mesafede olmalı. 13 w olan ise 17-20 cm, 26 w ise 27-30 cm mesafede olmalı. 30 cm den fazla mesafede etki olmaz. Tepeye yerleştirdim diyince hatırlatmak istedim.

Cvp: UV lamba

13w'lık kullanıyorum Emre. Onu da uzun boyunlu kıstırmalı lamba ile tam tepeye ve ortaya ortaladım (lambanın boynunun uzun olmasının avantajını kullandım:smile:). Yaklaşık 15-16 cm tepede duruyor. Kabuk gelişimine bakılırsa, sorun yok gözüküyor :)

Mesafe çok iyi Soner :)
Sağlıklı kabuklara devam.

Cvp: UV lamba

çok sağolun :smile: tavsiye ettiğiniz ürünleri inceleyeceğim ve en yakın zamanda paladaryumumun resmini göndereceğim

Geri