Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uva lamba ömrü ne kadardır?

zgzoid

Altın 2 Üye
Arkadaşlar jbl reptil spot kullanıyorum. Daha 3 ay olmadan gümledi. Juenpetten almıştım. Bu lambaların ortalama ne kadar ömrü var? Günde 8 saat yakıyorum.

Cvp: Uva lamba ömrü ne kadardır?

Aynı lambayı günde 12 saat sabit yakıyorum. Zamanlayıcılar otomatik yakıp söndürüyor. Benim de aynı zamanda devre dışı kalan oldu. Ancak bir seneyi geçkindir kullandığım da mevcut. Bence ömrü iyi ama akım dalgalanması yada duyda bu konuda etken.

Memnun olmayanlar için alternatif;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033

Seninki iyi dayanmış yine. Benim kullandığım Jbl Reptil Spot Neodym 60 Watt uva lambalar da ortalama 2 ay dayandı

Emre Bey, duy derken nasıl olcak yani? Masa lambası kullanıyorum. Akımı da bilemiyorum. Böyle 2 ayda gümleyecekse işimiz var:(

Lambayı taktığınız yeri kasdettim. Belki masa lambasından kaynaklıdır. Evlerde de aynı avizeye taktığımız ampuller farklı zamanlarda devre dışı kalıyor. Elektrik akımındaki azalıp artışlarda etkiliyor.

Bence biraz öyle. Bende exo terra night glo ampullerinde bu sorunu yaşadım. Bir ara sürekli alıyordum.

zgzoid' Alıntı:
Arkadaşlar jbl reptil spot kullanıyorum. Daha 3 ay olmadan gümledi. Juenpetten almıştım. Bu lambaların ortalama ne kadar ömrü var? Günde 8 saat yakıyorum.
Benimki de gunde 10 saat çalışıyordu ancak 2 ay sonra gumledi. Hiç memnun kalamadım. JBL 40 watt spot neodym. Exo terra ve bunun dışında da tavsiyeleriniz olur mu?

Arkadaşlar bu arada Tekzen'den Osram'ın 60 wattlık sarı renkli ve sıcaklık yayan sinek kovucu lambasını denedim. Çok guzel ısı veriyor ancak çevreye çok kötü bir koku yaydı. Bir süre sonra kullanmamaya başladım. Bu lambayı kullanan var mı? Fiyatı 5TL gibi bir şeydi.

Geri