Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uvb lamba hakkında.

alperkilic

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar floresan uvb uva lambam var . akvaryumuma göre biraz büyük ve akvaryumun kapağı yok haliyle koyacak yer de bulamıyorum. bende cam kapak gibi birşey yaptım uvb floresanı üstüne koydum camın üstünde olması bir sıkıntı yaratır mı acaba ? tam etki gösterir mi göstermez mi onun çelişkisindeyim açıkcası :)

Camdan yararlı ışıklar geçmiyor maalesef.
!Hatta günleşlendirirken bile cam arkasnda olmamalı.

Kaplumbagalar icin yararli olan UVB isinlari camdan gecmez. Camin arkadasindan koyacaginiz uvb yalnizca isik vermekle kalacaktir.

Cvp: Uvb lamba hakkında.

Aslında uvb ışınları camdan geçer ama kırılarak, yani ışınlar sağa sola dağılır. Kompakt lambaların amacı zaten ışınları bir noktada toplayıp maximum yararlanmamızı sağlamaktır. Uvb lambaların ışın oranı düşüktür, yani ecem hanımın dediği gibi sadece ışık verir. Uva lambaların ise yüksektir yani camın arkasında oluşu uva ışınlarını fazla etkilemez. Ama uvb kullandığınız zaman ışığın direkt temas etmesi lazım

Geri