Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uvb lamba uzaklığı?

dermet

Taç 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

UVB lambanın uzaklığının 20 cm olması gerektiği forumda yazıyor. Ben geceleri akvaryumun üstünü kapattığım için göz kararı bir uzaklık ayarlıyordum. Yalnız bugün farkettiğim 20 cm'den daha yakın tutuyormuşum. Yaklaşık 10-12 cm civarı. Açıkçası biraz tedirgin oldum. Bir zararı olmuş mudur?

Şimdiden teşekkürler.

Bu arada lambam 8.0

Cvp: uvb lamba uzaklığı?

Derya hanım geceleri uv b lamba kullanmanıza gerek, gündüz kullanmanız yeterlidir. Birde mesafe olarak, kutusunun üstünde bir bilgi varsa onu uygulayın. Yoksa da 20 cm olarak kullanın, bir şey olmaz merak etmeyin.

Yok geceleri açmıyorum. Kapağı kapatırken lambayı almam gerekiyor. O yüzden hergün mesafe değişiyor. Ama ortalama bir uzaklığa ayarlıyordum ki bugün ölçeyim dedim. Baya yakınmış. Kutusunu inceledim şimdi 25 cm diyor. Umarım bir zarar vermemişimdir onlara.

Teşekkür ederim Umut Bey.

Sanmam, ama siz doğru uzaklığa getirin. W değerine göre 20-30 cm arası olmalı.

Uv lambayı 10-15 cm yakında tutmanız gayet normal. 20 cm olacak diye bir şart yok :)

Geri