Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB lamba ve Devit3

kaplumbuğur

Bronz 3 Üye
merhaba arkadaşlar... benim akvaryumumun tosbikler için yeterli olduğunu düşünüyorum... kuru alan ısıtıcı felan 32-33 dereceyi felan yakalıyorum... günde 4-6 saat arası uvb lambayı da açıyorum, artık ışıklardan yararlanma işi onlara kalıyo... :) benim sorum uvb lambası olmasına rağmen her cumartesi yemlerine devit3 damlatıp veriyorum... pazar günleride ahtapot kemiği (gaga taşı) rendeleyip yemlerine karıştırarak yediriyorum... bu durumda bi sıkıntı olur mu... aşırı vitamin yüklenmesi felan...???
teşekkür ederim şimdiden...

Cvp: uvb lamba ve devit3

Uvb lamba kullanıyorsanız, devit3 e gerek yok hemen kesin devit3 ü. Gaga taşınıda 2 haftada bir verebilirsiniz. Eğer kabuk değişimindeyse haftada bir verebilirsiniz

UVB lamba ile devit 3 ün birlikte kullanımı büyük zararlar verir. Fazla d vitamini derinin altındaki yeni derinin oluşmadan deri dökülmesine ve deride ciddi açık yaralara sebep olur. Eren bey zaten bırakmanız gerektiğini söylemiş. Tekrar belirtmek istedim.

Eren Beye zaten teşekkür etmiştim... Tekrar teşekkür etmek istedim... :t65y::t65y::t65y:

Geri