Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB lamba ve kuru alan hakkında.

samet52

SKF Delisi
merhaba uvb lamba almayı düşünüyorum , sanırım ısıtıcı lamba gibi uvb lambayı da kuru alana tutmak gerek Leo nerdeyse hiç kuru alana çıkmyor acaba ne yapmalıyım ?

almayı düşündüğüm uvb lamba http://www.hizlial.com/u20.092.6805.0551/exo-terra-kompact-florasan-26w-50-uvb

RE: uvb lamba ve kuru alan hakkında

Bunun gibi ampul olanlar daha kullanışlı. Ben ikisinide denedim.

Kuru alana hiç çıkmadığına emin misiniz? Belki siz yokken kullanıyordur.

Cvp: uvb lamba ve kuru alan hakkında

çok nadir çıkıyor girişte bakıyor sonra geri atlıyor , ben de anlamadım ampul olanından almak istiyorum açıkçası daha kullanışlı

bence kuru alan rampanız çok dik ya o yüzden tırmanamıyodur uvb için boşa para harcamaya gerek yok hem onlar fazlaca radyasyon saçıyorlar

RE: uvb lamba ve kuru alan hakkında

Zararlı olan UVC olandır. Bunlar da sterilizasyon için kullanılır.
Kaplumbağaların UVB lambaya ihtiyaçları vardır. Güneşlendirme zorlukları ve ülkemizdeki mevsim şartları bu ihtiyacı doğuruyor. Özellikle res gibi doğasında bol güneş görenlerin daha çok ihtiyacı var.

left4OU' Alıntı:
bence kuru alan rampanız çok dik ya o yüzden tırmanamıyodur uvb için boşa para harcamaya gerek yok hem onlar fazlaca radyasyon saçıyorlar

enteresan bir yorum herkes uvb lambanın şart olduğunu( ki öyle ) anlatmaya çalışırken siz gereksiz diyorsunuz

rampa konusunda kolaylıkla çıkabiliyordu ki küçük kaplumbağam bile kolayca çıkıyordu ayrıca rampanın eğimini düşürmüştüm

Left4OU ya kesinlikle katılıyorum.cokta büyük bir olay değil.kimse üstüne alınmasın ama burda bu konuyla bir kaç kez daha karşılaştım benden daha uzun süredir kaplumbağa bakan bu forumda sayılı kisi vardır.ama 1 sene kaplumbağa bakmasına rağmen benden dahada bilgili kisilerde vardır. bilgi hersey değildir ben kaplumbağalarımla nerdeyse 1 ömür boyudur birlikteyim ve suana kadar hiç uvb lamba kullanmadım kazık kadar ve cin gibiler.allah nazardan korusun

Bahsettiğiniz lambadan bende sipariş etmiştim ama stokla alakalı sorun çıktığından dolayı iptal etmek zorunda kalmıştım. Bir çok yerde araştırdım ama herkesin elindeki stok erimişti.

Satıcılarla detaylı konuştuğumda ise gerekli olan CE belgeleri dolayısıyla ülkeye girişinde bazı pürüzler olduğunu söyledi.

O yüzden daha önceden alıpta elinde olanlardan temin ettim bende :) Deneme fırsatım olmadı daha ama kullanan arkadaşlar detaylı açıklamayı yaparlar sana.

Reslerin kesinlikle uvb lambaya ihtiyacı vardır. Yaşadığı ekosistemde dört mevsim güneş gören hayvanlar. Lütfen insanları tam teşeküllü akvaryum kurmaktan caydırmayınız. En basitinden uvb ışınları olmadan bu hayvanlar nasıl kabuk değişimini sağlıklı ve hızlı bir şekilde tamamlayacaklar?

Biohazard' Alıntı:
Reslerin kesinlikle uvb lambaya ihtiyacı vardır. Yaşadığı ekosistemde dört mevsim güneş gören hayvanlar. Lütfen insanları tam teşeküllü akvaryum kurmaktan caydırmayınız. En basitinden uvb ışınları olmadan bu hayvanlar nasıl kabuk değişimini sağlıklı ve hızlı bir şekilde tamamlayacaklar?

Kesinlikle katiliyorum. Biz onlara TAM ANLAMİYLA bakmak zorundayiz. Daha iyi bir akvaryum kurma imkanimiz varken onlara daha iyi ve daha saglikli bir hayat verebilecekken neden UVB isigindan mahrum birakalim ?

Sizin mantiginiza gore hareket edeceksek benim universite hocam 3 yildir ölüm kabında bakiyor ama canavar gibi. O zaman hepimiz ölüm kabında bakalim ?

BİLGİ HERSEYDİR. Akil var mantik var bu canlilar tropical ulkede yasiyor ve UVB İSİGİNA İHTİYACLARİ FAZLASİYLA VAR.

Uvb zararlidir diyen kisi, bizim lambalarimizin yalnizca %5 uvb verdiginden haberdar misiniz ? Uvbyi butun gun degil dozunda aciyoruz ve lambalarimiz %5 uvb veriyor yani biz insanlar gun icinde cok daha fazla uvbye maruz kaliyoruz o zaman ölmüstük hepimiz.

Arastirma yapmadiginiz, bilginiz olmadigi konularda, iyi bakmaya calisan arkadaslarimizi yanlis yonlendirmeyin. Kaplumbaga bakimi "BENCE" lerle olacak bir olay degildir.

uvb lambayı tabiki alacağım , maalesef daha küçük çocuklar bile kaplumbağa alıyor veya evebeynleri hediye alıyorlar fakat o çocuklarda onun sorumluluğu olmuyor kimisi oyuncak gibi oynuyor , keşke elimizde imkan olsa hiç satılmasa doğal ortamlarında yaşasa ama diyorum ki bazende iyiki almışım 2 tanesini kurtardım eziyetlerden inanın pet shop ta küçücük bir kutuya hepsini üst üste koyuyorlar ölenide ertesi sabah çöpe ! ZALİMLİK

siparişi verdim hayırlısı artık inşallah sağlıklı bir ömür geçirirler

Çok iyi karar :)

teşekkürler :) imkanı olan herkesin almasını isterim onlarla yaşıyorsak onların sağlığı için herşeyi yapmalıyız

samet52' Alıntı:
teşekkürler :) imkanı olan herkesin almasını isterim onlarla yaşıyorsak onların sağlığı için herşeyi yapmalıyız

Güzel cümle :) Aynen katılıyorum.

En doğru karar :) Şimdiden hayırlı olsun :)

Geri