Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uvb lamba

Tontisss

Bronz 5 Üye
Merhaba kaplumbağam için Uvb lamba arayışındayım Exo terra Uvb 5.0 iyi olduğunu duydum fakat Türkiye’de hiç bir sitede bulamıyorum Atakan akvaryuma sordum onların sitesinde stokta yok olarak gözüküyordu fakat Uvb nin satışının Türkiye’de yasak olduğunu sadece yurtdışı alışveriş sitelerinden bulabileceğimi söylediler acaba bu konuda bilgisi olan var mı yardımcı ılursanız sevinirim Exo terra veya başka bir marka

Isıtma lambası uva yerine geçiyor. Sadece uvb içeren bakın. Hemde ucuz.

Yalnız hayvan ufaksa şu aşamada gerek yok. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Ama hesaplı bulursanız alın.

Ben bilmiyorum. Uzun zaman önce bıraktım. Arkadaşlar yardımcı olsun.

Yalnız uva+uvb ampulde en iyisi namiba marka bunun 10 senelik ömrü var. Fakat artık Türkiye'ye gelmiyor.

Bu ampul %3 oranlı. Hayvanın baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm idi?

Bu ampul %3 oranlı. Hayvanın baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm idi?
1000002096.jpg
1000002095.jpg

Hayvan 6 cm kabuk boyunda şu aşamada lazım değil ama alırsanız 5.0 alın.

UVA Olmasada olur akkor ampul uva sağlar ama uvb sağlamaz. 42Watt akkor ampul 9cm kabuk boyuna kadar yeterli sonra uvb 5.0 led alırsınız.

Şu aşamada uvb gerekli değil ama kullanmanın sakıncası yok. Belli ömrü olduğu için daha ileri zamanda kullanılmasını öneriyorum. Hayvan aldığı yemlerden ihtiyacı karşılıyor.

Türkiyede yok artık maalesef yurtdışından almak lazım trendyolda falan uvb lamba diye satılanlar var da almayın o fiyata uvb lamba olmaz

Geri