Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uvb lambasi

gizemco

Bronz 5 Üye
ben uvb lambasi alicam. bana fiyati uygun bir tane onerirmisinz?

Bu lambaların fiyatı 60-80 tl arasındadır. Eğer alabilirim derseniz exo terra 5.0 uvb ampul olanı öneririm. Floresan olanlar takması konumlandırması açısından daha zor.

Cvp: uvb lambasi

Uvb lamba arıyorsanız kullanmadığım uvb lambam var eğer düşünürseniz ?

hangi marka ne kadar sure kullanicaksiniz?

kullandiniz olucak o .

Sylvania 2 ay falan kullandım yaklaşık. mailto:/forum/Konu-satilik-uvb-lamba.html buradadan resimlerine bakabilirsin :)

benim akvaryumum camdan ve takmak icin alan yok bunu nasil kullanabilirim orda ?

Merhaba. Benim akvaryumumda camdan dı ve 50 litreydi onda kullanıyordum. florosan 60 cm. bunu çalıştırmak için balans gerekli onuda elektirikçilerden temin edebilirsiniz en fazla 5 10 tl birşey sanırım.. Ben akvaryumun üstüne direk koyuyordum birde cam kapak yaptırmıştım kendime görüntü olarak pek hoş olmuyordu bende kendime göre kapattım üstüne atkı koymuştum en azından ışık gözümü almıyordu direk ışığı aşağı veriyordu. sizde böyle yapabilirsiniz en kötüsünden.

JBL Reptil spot 60w kullanıyorum yanar yanmaz kaplumbağam altına güneşlenmeye çıkıyor. Sadece kuru alanı aydınlatıyorum. Kaplumbağamın cok hoşuna gidiyor. 40w ve 100w olanlarıda var ancak sukaplumbağası için en uygunu 60w olan 100w olan daha cok çöl sürüngenleri vb. aşırı ışık arayan hayvanlar için. daha yeni internetten 14tl ye aldım. Bir de mandallı masa lambası alırsanız kullanımı cok kolay olur.

bu da linki
"mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-reptil-spot-neodym-teraryum-lambasi-60w-67972708"

Ekli dosyalar

• jbl-reptil-spot-neodym-6_8033_.jpg
    jbl-reptil-spot-neodym-6_8033_.jpg
    124.5 KB · Görüntüleme: 6

beddesh' Alıntı:
JBL Reptil spot 60w kullanıyorum yanar yanmaz kaplumbağam altına güneşlenmeye çıkıyor. Sadece kuru alanı aydınlatıyorum. Kaplumbağamın cok hoşuna gidiyor. 40w ve 100w olanlarıda var ancak sukaplumbağası için en uygunu 60w olan 100w olan daha cok çöl sürüngenleri vb. aşırı ışık arayan hayvanlar için. daha yeni internetten 14tl ye aldım. Bir de mandallı masa lambası alırsanız kullanımı cok kolay olur.

bu da linki
"mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-reptil-spot-neodym-teraryum-lambasi-60w-67972708"

Exo Terra Repti Glo 5.0 UVB Tropikal Lamp 15 W

bi arkadaş bana bunu önerdi ben bunu sipariş ettim... şimdi sen diyosun ki en uygun olanı 60w olanıdır... ısıtma lambası için mi söylüyosun uvb lamba için mi..?? ısıtma lambası için normal ampul olur dediler.. çok mu fazla bilgi kalabalığı var acaba....???

Konuyu şu şekilde özetleyebilirim. Kaplumbağa akvaryumlarının kuru alanlarında 3 çeşit lamba kullanılır.

1- Kuru alan ısıtma lambası:
Bu lamba kuru alanı 31-33 derece araşında yapmalıdır ki metabolizması için vücut uygun sıcaklığa erişsin. Bunun için 40w ile 100w arasında her soft ampul kullanılabilir. Bu lamba soft olmalıdırki gözlerini almasın. Lambanın gücüne göre mesafeyi ayarlayarak uygun sıcaklığı elde edersiniz. Yani 40w ampul 20 cm mesafeden uygun ısıyı sağlıyorsa 100w ampul 40 cm mesafeden sağlayabilir. Yani bu lamba için 100w olan çöl hayvanları içindir diye bir kural yok. Benim büyük kuru alanımda 2 ısıtma lambası var; biri 60w 25 cm mesafede, diğeri 75w 40 cm mesafede. Hatta 40 cm olanı 100 w ile değiştirmeyi düşünüyorum. Tabi ampulü taktıktan sonra kuru alan ısısı derece ile ölçülmeli. Bu lamba için ampul tercih edilmelidir. Floresan lambalar yeterli ısı sağlayamaz. Gündüz sabit 10-12 saat açık kalmalıdır.

2- UVB lamba:
Bu lamba kaplumbağaların D vitamini sentezi için UVB ışını verir. Sürüngenlerin güneşten alması gereken bu ışını bizim ülkemizde kışın sağlayamadığımız için bu lambanın önemi büyük. Özellikle sert kabuklu bizdeki res türleri için oldukça önemli. Tabi benim gibi yazın güneşlendirmeye vakit bulamayanlar için yazında kullanımı devam etmekte. Exo terranın 5.0 uvb ampulü bu hayvanlar için uygun olandır. Ayrıca 2.0 ve 10.0 olanları varki bunlardan 2.0 olan sık yağmur ormanlarındaki hassas derili kurbağa ve kertenkeleler için, 10.0 olan çöl kertenkeleleri için olandır. 5.0 uygun uvb exo terra markasında ampul ve floresan olarak mevcut. Ampul olan kullanımı ve konumlandırması açısından daha kolay, ancak şu sıralar ürünü bulmakta güçlük çekiliyor. Floresan olan piyasada mevcut ama ben kuru alana konumlandırmakta güçlük çekildiğini ve verimin düştüğünü düşünüyorum. Ampul olan uvb si 13w ve 26w olarak iki çeşittir. Bu sadece mesafeyi etkiler. 13w kuru alana 20 cm, 26 w kuru alana 25-28 cm mesafeden konumlandırılır. Gündüz 4-6 saat açık kalmalıdır.

3- Gece lambası:
Night glo olarak satılan bu lambalar koyu mavi renkte olup gece kuru alanı tercih eden hayvanlar için kullanılır. Gece kuru alandayken ısı vererek üşümelerini engeller ve ayı simüle eder. Gece kuru alan kullanmayanlar için zorunlu değildir. Gece 10-12 saat açık kalmalıdır.

100w-60w ayrımını internette bir siteden okuduktan sonra öğrenmiştim. Ama şimdi hızlıca baktım neresi olduğunu bulamadım. 50cm biraz da kaplumbağanızın yapısıyla kuru alanla vs. ile alakalı, bence çok büyük akvaryum ve kuru alanlara sahip olmadığımız için 50 cm ortalama iyi bi değer. (Tabii ki şartlara göre değişir.) Emrenin bu işlerdeki tecrübesi yadsınamaz, yazdığı ayrıntılı yazı ve hepimizi tekrar "Aydınlattığı" :D içinteşekkürler eline sağlık.

Geri