Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uvb ve Güneş

Mertos

Bronz 5 Üye
Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
29
Herkese merhaba!:smile:
1) Ben bugün akvaryum aldım uvb lambası almadım.Uvb almak istemiyorum ve bu yüzden akvaryumu güneş altında tutarsam işimi görürmü?:ff:

2) Yağmurlu günlerde akvaryum güneş görmezse kaplumbağlar dayanabilirlerme?:ff:

Herkese şimdiden teşekkürler!:133:
 
Cvp: Uvb ve Güneş

Güneşli günlerde bile olsa kaplumbağları akvaryumda değil de balkonda güneşlendirmek daha etkili olacaktır. Başka konularda yazılmış, güneşin etkisinn camın arkasında azalıcağı.

uvb siz yaşarlar mı diyorsun. Ben 6 senedir bakıyorum, bilgisizlikten dolayı hiç uvb kullanmadım, sadecve yazın günde 1-2 saat güneşe çıkarıdm, bir sorun olmadı ama benim şasıma gelişen bir olay bu. Bilmediğim için öyle davrandım artık öğrenince kullanmak gerektiğine inanıyorum.
Şuan bende uvb alıcam, soğuk havalarda onu kullanıcam. Senede 1 uvb nin yeterli olacağını düşünüyorm, zamanla etkisini azaltıyor, yenilemek gerekiyormuş.
Uvb siz belli bir süre idare edersin ama kuru alan ısıtıcı lambayı muhakkak kullanmalısın. Daha tecrübeli arkadaşlar konuyu daha iyi açıklayacaktır.
 
Cvp: Uvb ve Güneş

Teşekkür ederim,ama bir şey daha var.
Kaplumbağları güneşte tutarken sulu bir kabın içindemi durmaları gerekiyor?
 
Cvp: Uvb ve Güneş

bende 8 sene bilgisizlikten lamba almadım gerçi hala yok.. kabugu için ve büyümesi için lazım iye biliyorum .. direk güneşin altında bırakırsan olmaz .. yazın bir leğenin içine kısmen su koyarsın birde taş koyarsın tırmanabiliceği şekilde ama azcıkta gölgelik alan lazım onuda leğenin bi kısmının üstüne bişey örterek sağlıyabilirsin hayvan nerde isterse orda olur :) unutma hiç bişeyin fazlası iyi değildir
 
Cvp: Uvb ve Güneş

Bu hayvanlar doğada yazın karaya çıkarak güneşlenir ve D vitamini sentezi yaparlar. Buda kabuk ve kemik gelişimi için gereklidir. Kış geldiğinde kış uykusuna yatarlar. Bu esnada metabolzmaları çok yavaş çalıştığından depoladıkları vitamin ve besinler uyanana kadar yeterli olur. Biz akvaryum şartlarında kış uykusuna yatırmadığımız için kışında güneşlendirmek zorundayız. Tabi bu mevsimde gerekli güneş ışını yeterli olmadığı ve hava lartları soğuk olduğu için uygulamayı yapamıyoruz. Bunun yerine uvb lamba kullanarak güneşten alamadığı uvb ışınlarını sağlıyoruz. İmkanlar kısıtlı ise devit 3 alarak bu eksikliği kısmen giderebilrsiniz. Haftada bir kez yeme damlatıp suya atmadan direk ağıza vererek uygulanması gerkir. Bence bunu geçici bir süre uygulayıp ilk fırsatta lamba edinmek daha iyi.

Arkadaşların yazdığı gibi güneşlendirme cam arkasından olmaz. Daga doğrusu uvb ışını cam arkasından etki etmez. Bu sebeple yazın sıcak (28 derece ve üzeri) ve esintisiz havada içerisinde hem gölgelik, hem açık, hem kuru alan, hemde su bulunan bir sistem ile doğal güneşlendirme yapılabilmektedir.


Tabi kışın güneşlendirme imkanı malesef yok.
 
Cvp: Uvb ve Güneş

ben yaz geldiğinden uvb lamba almadım hiç bişey olmadı onun yerine akşamları normal beyaz lamba yaktım ilk aldığım zamanlarda da kaloriferin yanında tuttum hala salıklı bir şekilde yaşıyor ama emre abi benden daha bilgili onun dediğini yaparsan daha iyi olur:33::133::148:
 
Cvp: Uvb ve Güneş

Cemalettin, hasta olmaması kısaca şans diyebiliriz. Nasıl bizde bağışıklık sistemleri değişkenlik gösteriyorsa hayvanlarda da öyle. Biri zor şartlara dayanabiliyor biri en ufak olumsuzluktan etkilenebiliyor.

Ancak tam teşekküllü bir sistemde yaşayan ile aynı gelişemez.
 
Geri
Üst