Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bugün Aldıklarım

efeyilmazz

Moderator
Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
1,634
tetra reptomin, metilen mavisi, 52w halojen ampul aldım 5 adet ama şimdi kullanmayacağım 42w fazlasıyla yetiyor. mandallı masa lambası aldım ona 42w taktım. sera raffy p ve tropical biorept w yolda. metilen mavisini 2 damla damlattım bu arada. tetra reptomin sticksden 1 adet verdim yedi onda sorun yok. bu arada metilen mavisini ne zaman kaç damla kullanacağım ve 5.5cm kabuk boyundaki kaplumbağam için beslenme programı yazabilir misiniz?
 
bu arada akvaryum 70x30x45 boyutlarında yaklaşık 50-55 litre.
 
ayrıca benim filtreyi arka camdan öne doğru sol köşeye dibe konumlandırdım ısıyı veya metilen mavisini vs. akvaryumun heryerine yaymakta zorlanır mı?
 
Metileni haftada bir damlatacaksın. Filtre suyu çevirir bir sıkıntı yok.

Reptomini sabahları ver. Bioreptte 3 farklı renkte yem vardı diye hatırlıyorum. Her birini 3 ayrı öğünde ver. Ara günleri raffy P yap. 4 öğün raffy 3 öğün biorept W, akşam öğünleri bu şekilde olsun.
 
metileni haftada bir kaç damla damlatacağım? bu arada günde 2 öğün vereceğim değil mi? bu arada öğün programını tam anlayamadım kusura bakmayın. pazartesi salı çarşamba perşembe cuma cumartesi pazar diye yazabilir misiniz birde hangilerinin ne zaman kaç tane verileceğini.
 
Haftada bir 2 damla olacak fazla değil.

2 öğün.

Pazartesi reptomin-raffy P
Salı reptomin-tropical kırmızı
Çarşamba reptomin-raffy P
Perşembe reptomin-tropical yeşil
Cuma reptomin-raffy P
Cumartesi reptomin-tropical bejdi galiba
Pazar reptomin-raffy P
 
gammarusu kullanmayayımmı? birde hepsinden 2 adet vereceğim değilmi?
 
@cem Hocam tropical biorept W yem kullaniyorum bende 3 farkli renk yem var içinde. Bu yemler birbirinden farklı mıdır farkı nedir?
 
Gammarus varsa onu da sabahları 3 öğün yapalım o zaman. Aynı akşam düzeninde reptonun ara günlerine serpiştir. 3 sabah gammarus 4 sabah repto.
 
tropical biorept w de geldi sera raffy p yarın gelecek sanırım.
 
bu arada bundan aldım
1688555360019.png
 
@cem Hocam tropical biorept W yem kullaniyorum bende 3 farkli renk yem var içinde. Bu yemler birbirinden farklı mıdır farkı nedir?
Ot türevli, mineral-vitamin ve tahıl içerikli. Ana içerik bunlardan oluşuyor ama hepsi yine mineral vitamin ve protein içeriyor.
 
Program sanırım şu şekilde olacak:

Pazartesi reptomin(2 adet)-raffy P(2 adet)
Salı gammarus(4 adet)-tropical kırmızı(2 adet)
Çarşamba reptomin(2 adet)-raffy P(2 adet)
Perşembe gammarus(4 adet)-tropical yeşil(2 adet)
Cuma reptomin(2 adet)-raffy P(2 adet)
Cumartesi reptomin(2 adet)-tropical bejdi(2 adet)
Pazar gammarus(4 adet)-raffy P(2 adet)
 
Geri
Üst