Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yapay çim yeme alışkanlığı

efeyilmazz

Moderator
Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
1,635
kaplumbağam sürekli rampadaki çimleri koparıp ısırıp duruyor. yiyip yuttuğuna sadece 1 kere rastladım genelde koparmaya çalışıyor veya koparıp atıyor. bu ona zarar verirmi?
 
birde genelde rampada duruyor yani arada iniyor yüzüyor dibe kadar dalıyor sonra geri çıkıyor rampaya
 
Zarar verir onu söküp paspas kullan. Midesinde birikirse çıkartamaz.

Petek şekilli pvc paspaslardan. Resim atma bozuk gönderemiyorum. Google da paspas yazıp n11'e gir resmi çıkar. Bunu piyasadan uygun ölçü kadar kestirip al fazla para verme.

Bir de üçgen şekillisi var. Benim kuru alandaki gibi
 
Şuan tatildeyim kuru alanın köşesine 6 adet raffy p bıraktım. Ama onu sökersem yeniden silikonlatmam gerekecek o süreçte kaplumbağa nerde duracak?
 
Bir kaba koy hayvan ufak daha.

Yada silikonlama ataş gibi ama metal olmayan birşeylerle yan taraftan kuru alana tuttur kirlendiğinde söker takarsın. Plastik yada tahta mandal olur.
 
Yutarsa midesini tıkar tıkarsa yem yiyemez. Hayvan küçük endiskopi de yapılıp çıkarılamaz.
 
Yapay çimi bu yüzden önermemiştim hayvanlar yiyip yutuyor. Kuru alani sadece plastikten yaptim ben boylesi daha iyi onceden benimkide çimleri yiyordu.
 
tatilden yeni geldim koyduğum6 tane raffy p yi yemiş iyi durumda gözüküyor şimdi birdaha yem vereceğim. sera termometrem de geldi kuru alan ölçümünü de yapayım. yapay çimi şimdilik çıkartmayı düşünmüyorum eğer yerse veya ısırıp koparmaya devam ederse çıkaracağım.
 
Çimenin sudaki bölümü, yosun alg ve yem artığı bağlarsa bunların kokusu ilgilerini çekip yeme isteği uyandırır.
 
Geri
Üst