Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uyuşuk'u kaybettim...

Gözduş

Yeni Üye
Hastaydı.Hatta daha bir gün önce çok hareketliydi. Sabah kalktığımda ölmüştü...

Cvp: Uyuşuk'u kaybettim...

Başın sağolsun. :59:​

Gözde hanım bir önceki konuda sormuştum kaplumbağanıza nerede bakıyorsunuz plastik palmiyeli kaptamı yoksa akvaryumda filtreli ısıtıcılı bir şekildemi ?

Cvp: Cvp: Uyuşuk'u kaybettim...

KillerPrince' Alıntı:
Gözde hanım bir önceki konuda sormuştum kaplumbağanıza nerede bakıyorsunuz plastik palmiyeli kaptamı yoksa akvaryumda filtreli ısıtıcılı bir şekildemi ?

plastik palmiyeli kap

O kapta bakmaya devam ederseniz diğer kaplumbağanızda ölecek ölen kaplumbağanız eceliyle ölmedi o kapta baktığınız için öldü bir an önce akvaryum ve ekipmanları almalısınız o kapta kaplumbağalar buz gibi suda yaşayamaz maddi durumunuz pek iyi değilse küçükte olsa bir akvaryum 15-20 tl 15 tl ısıtıcı 10 tl iç filtre bunları en kısa sürede tamamlayın

Rica ederim şu konuyu okursanız daha bilgi sahibi olursunuz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

Ama ben kaloriferin üstünde tutuyorum kabın bir kısmını

Kaloriferde olması birşeyi değiştirmez kaloriferde su sıcaklığı 28 derece kalmaz eğer petek çok sıcaksa 35 dereceleri bula bilir buda kaplumbağayı halsizliğe iter su sabit 28 derece olsa bile o küçüvcük kapta yaşayamazlar o kap çok küçük orada yüzmüyorlar yürüyorlar kesinlikle bir akvaryum ısıtıcı ve filtre almalısınız çünkü bunlar zorunlu şartlardı aksi taktirde kaplumbağanıza eziyet edersiniz.

Başın sağ olsun.Umarım diğerine bir şey olmaz :(

Başınız sağolsun ama kötü bakım koşulları olduğu sürece diğer kapluşunuzu da kaybetmeniz kaçınılmazdır.

En kısa zamanda akvaryum almalısınız.Isıtıcısı ve filtresi tam olmalı . Emin olun yaşayan kaplumbağanız daha mutlu olacaktır .Başınız sağolsun :(

Fakat arkadaşımınki plastik kapta yaşadı (2tane) ve toplam 2-3 yıl oldu.Çok sağlıklılar?

2-3 sene iyi dayanmış zavallılar. Bütün kaplumbağalar o kötü bakım koşullarında bu kadar uzun süre yaşamaz. Umarım o kapluşlara bişey olmaz. Plastik kapta beslemek ve ekipmanların tam olmaması kapluşların ömürlerini kısaltır.

Arkadaşınızın yaptığı kesinlikle doğru değil bazı kaplumbağalar diğerlerine göre daha dirençli olabiliyor ve 2-3 yıl yaşayabiliyor ama kesinlikle büyümüyor ilk geldiği gibi kalıyor biz bu ekipmanları kaplumbağanın canının istediği için almıyoruz 30 yıl ömrünü hastalıksız ve iyi bir bakım yapmak için alıyoruz aksi taktirde 3-4 ayda kaplumbağalar ölüyor yok ben eşya olsun süs olsun diye aldım derseniz birşey diyemem ama o kapta yazın olsun kışın olsun hatta nerede olursa olsun orada bakım yanlıştır bunu kimse reddedemez.

Bakın bu daha çok kaplumbağanın direncine bağlı ve biraz da vicdanınıza. Benim komşum 6 senedir leğende bakıyor. Hala yaşıyorlar ama onları görsen için acır çok kötü bakıyorlar hayattan bezmiş gibi.Bunu onlara yapma eğer maddi durumun kötüyse veya baban annen izin vermiyorsa notla filan alın de ısrar onlara orada bakamazsın zaten arkadaşlar yeterince cevap vermiş ama akvaryum alsan iyi edersin alamıyorsan sahiplendirme yöntemi ile başkasına ver derim . Onlara bir şey olmamış benimkilere de bir şey olmaz deme

Geri