Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uzayan tırnakların kesimi ?

DarKness_

Bronz 5 Üye
Selam arkadaşlar, arama yaptım ama rastlamadım bir türlü, Acaba kaplumbağalarımızın uzayan tırnakları kesiliyor mu? Sonuçta doğal ortamında ve tehlike altında değil bu kadar sivri olması gerekiyor mu :) temizlerken falan artık acıtan tırmıklar gelmeye başladı bizimkinden, hani kırmızı yanaklılarda bakım anlamında periyodik bir tırnak kesim olayı varmı bunu merak ediyorum ? Tabi bir de hayvanın canı çok acır mı ya da acır mı sinir varmı dokunun içinde? Veteriner arkadaşlar da bilgi verirse çok aydınlatıcı olur..

Bu arada kaplumbağamız tahmin ettiğiniz gibi küçük değil, 14 cm civarı ve sağlıklı ve gayet hareketli :)

mailto:/2ewfour.jpg

mailto:/69dsa1.jpg

Cvp: Uzayan tırnakların kesimi ?

Allahtan erkek bir kaplumbağaya sahıp degılsınız onların tırnakları bunların 4-5 katı , zaten kısa tırnnakları kesmeyın bence

Veterinerler tırnakların kesilmemesi gerektiğini söylüyor. Tırnakları olmadan kendi kuru alanlarına bile çıkamazlar zannediyorum :(

hımm.. bence de zaten elimizi tırmalıyo diye yapılacak iş de değil hani belki daha güçlü çıkar veya kesilse daha iyi olur gibi bişe duyarsam bilgim olur diye düşünmüştüm, erkeklere göre de çok kısa tırnakları olduğunu düşünürsek o wakit birlikte mutlu mesut gideriz biz böyle ;)

Evet doğal halıne bırakın çünkü o tırnaklara ihtiyacı olmasaydı Allah onu öyle yaratmazdı dimi

Kesmeye gerek yok böyle çok ta uzun değil bir de erkek kaplumbağanız olsaydı tırnaklarını kesin kesmek istesiniz.

:) yok yok nasıl rahat edeceklerse öyle kalmalılar sonuçta -her ne kadar petshoplardan sıcak bi ortam vermeye çalışsak da- akvaryumlarda doğal ortamlarından uzak yaşamaya çalışıyolar inşallah mutlulardır haraketli oldukları gibi..

Geri