Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

üzücü....

pıtırım

Altın 3 Üye
bugün bir alışveriş merkezine gittim, ben her oraya gidişimde oradaki petshopa bakarım kapluşlara yine baktım ve çok üzücü birşey gördüm...

bir minicik kapluş taşın altında sıkışmış ve ölmüş ne yazıkki :(
kafasını eğmiş yavrucak... kabuğu da yamulmuş ve örneğin obez kapluşların atleri nasıl şiş olur o şekilde boyun kısmının etleri taşmış :(

çok üzücüydü hemen oradaki adama söyledim ve aldı kapluşu...
ne yaptı bilmiyorum bakamadım... onu daha kötü şekilde görmeye dayanamam diye arkamı döndüm ve gittim.......

Cvp: üzücü....

Bütün pet shoplarda durum neredeyse aynı, kötü bakmakla kalmayıp ölen hayvanları toplamıyorlar bile.

ilgisiz ve cani pet shoplar maalesef çok fazla :( çok üzücü bi durum

benim anlamadığım o kapluş nasıl girdi oraya ve nasıl sıkıstı :( kapluşlar taşa çıkınca ağırlık yaptı desem zaten minicikler ağırlıkları bile yok denilebilecek kadar az....

gözümün önünden gitmiyor :(

Mecidiyeköy'de bir petshop var adamlara hayran kaldım.
200 litrelik bir akvaryum içinde sadece 20 kaplumbağa. Kuru alan olarak Turtle bank kullanıyorlar. Isıtıcıyı geçtim UV lambaları bile var :) Sera Raffy P ile besliyor petshopun sahibi. Alınacaksa öyle yerden almak lazım kaplumbağaları. En azından eziyet etmiyorlar birde oradan alınan kaplumbağanın çok sağlıklı olacağından eminim.

Ecem hanım tam olarak nerede kalıyor o petshop ismi nedir, yolum düşerse oralara uğramak isterim :)

Profilo'nun hemen karşısında ismi WE LOVE ALL PETS Umut bey :)
Adamları o kadar çok tebrik ettim ki ilk gidişimde %20 indirim üye kartı verdiler :D

Teşekkürler Ecem hanım, yolum düşünce mutlaka uğrayacağım :)
Bende bol bol tebrik edeyim o zaman, belki bana da verirler :D

Kızıl ay avmde su boyu çok alçaktı hatta yavrı kaplışlar aya kalkınca kafaları çok rahat çıkıyordu ve kuru alanları yok tu meburiyetten daha yülsek diye hepsi filtenin üstündeydiler fotoğrafını bile çektim. :(

Bizim burada petshoplar rezalet! Kapluşlar suda bile değiller. Bir akvaryumun dibinde susuz, aç ve tıkış tepiş satılıyorlar :( Fotoğrafını çekip foruma koyacağım bi ara :S

Geri