Herkese selamlar adım Emre kıbrısta yaşıyorum.2 hafta önce kız arkadaşım çok istedi diye bir pet shopa gittik ve bir kaplumbağa aldık.Aldığımız yerde kaplumbağalar çok kötü durumdaydı çoğu ölmeye yakındı ve benim aldığım kaplumbağa namıdeğer chilli akciğer enfeksiyonundan muzdaripti ve gözleri kapanmıştı
Tabiki pet shop sahibi kış uykusunda olduğunu vs vs söyledi bize birde ölüm fanusu satıp evimize gönderdi
Ertesi gün chilli çok fazla hareket etmediği için internetten biraz araştırma yapmak istedim ve forumunuzu buldum.Buradan baktığımda kapluşumun hastalığını öğrendim ve ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
Hemen kız arkadaşımla çıkıp 60 cm lik bir akvaryum aldık biraz kum ve bir su temizleyici motor temin ettik.Pet shop sahibi ısıtıcıya gerek yok benimkiler bak ısıtıcısız yaşıyor hep dedi öyle bidaha kandırdı beni eve gönderdi
Tekrar forumları okumaya başladım ve ısıtıcı almamın şart olduğunu anladım hemen yola düştüm bir ısıtıcı aldım ve eve gelmeden yolda düşüp ısıtıcım kırıldı...Tekrar döndüm tekrar bir ısıtıcı aldım ve eve geldim.Tabi bu arada kıbrısta öğrenciyim yani gelirim çok fazla değil siz düşünün yaşadığım üzüntüyü birinci kırılınca.O akşam bir arkadaşım ona doğum gününde hediye edilen kaplumbağasına bakamiyacağını sahip aradığını söyledi bende seve seve bana getir ben bakarım dedim ve bir yavrucuk daha edindik böylece
yeni gelen kaplumbağamızın adınıda vanillie koyduk.Vanillie çok sağlıklıydı kıpır kıpırdı maşallah
Ama chilli çok çok kötü olmuştu o akşam,ve ben o akşam ilaç tedavisine başladım antibiyotik ile,geceleri 12 saat antibiyotik gündüzleri 12 saat vitaminli suda bekledi chilli ancak 2 gün dayanabildi ve öldü
Sırf onu yaşatabilmek için üçüncü bir ısıtıcı ilaçlar vitaminler aldım ancak başaramadım diye gerçekten çok üzülmüştüm..Vanillie kalmıştı birtek elimizde bari ona en güzelini yapalım dedik ve camdan bir kuru alan projesi yaptık,camcıya gittik camcı bize 80 lira fiyat verince projemizi alıp evimize geri döndük
)) sonra resimlerdede göreceğiniz kuru alanı buldum bir pet shoptan 23 liraya hemen aldım onu.Hemen aldım demek doğru olmaz gerçi eski kuru alanımız sulara gömülünce almak zorunda kaldık
))şu anda 60 cm lik akvaryumumuz 2 çeşit yemimiz birisi gammarus birisi vitamin takviyeli yem olmak üzere(kıbrısta sera raffy bulamadım bulsamda artık bu ay alamam bitirdiler beni bu kaplumbağalar
)) kaplumbağa vitaminimiz ısıtıcımız ve küçük bir motorumuz bulunmakta.UVb lamba şu an için alamadım çünkü kıbrısta akvaryumuma uygun ebatta bir tane bulamadım.Elinde olan veya internet üzerinden satıldığı bir site bilen varsa uvb ampullerden arıyorum bilgi verirseniz sevinirim.Birde sizlere bir sorum olacak Vanillie nin kabuğunun arka kısmı yumuşak bu kabuk yumuşamasımıdır yoksa bebek olduğundan dolayımı?güneş olduğu zamanlarda güneşlendirme yapıyorum ama korku sardı içimi
Neyse fotoğraflarınıda koyayım akvaryumumum ve kapluşumuzun sizlerde görün onu
)
mailto:/33mx4au.jpg
mailto:/9apwtg.jpg
mailto:/10r639z.jpg
mailto:/2r72avb.jpg
mailto:/2a7znya.jpg
mailto:/33mx4au.jpg
mailto:/9apwtg.jpg
mailto:/10r639z.jpg
mailto:/2r72avb.jpg
mailto:/2a7znya.jpg