Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Veteriner ziyareti

Zencefil

Bordo Bereli
Bu gün Pakize Bey'in veteriner randevusu vardı.Gitme sebebimiz sol gözünün yanında ufak bir nokta şeklinde olan beyazlıktı.Yaklaşık 1,5 aydır süren kabuk değişimi ile ilgili de muayene olacaktı.
Gittiğimiz veteriner gayet güler yüzlü, hoş bir bayandı.
Pakize'yi nazikçe eline aldı ve muayeneye başladı.İlk önce gözünün yanında ki beyaz noktayı inceledi.Sonra uzun uzun kabuklarını inceledi hatta tamamen kalkmış iki kabuğu da aldı.Boyuna, kilosuna baktı bir karne hazırladı.
Gözünün yanında ki beyazlığın bir enfeksiyon olmadığını vitamin eksikliğine bağlı bir renk değişimi olduğunu söyledi.
Kabuk değişiminin sağlıklı gittiğini her hangi bir problem olmadığını söyledi.
Asıl problemin kabuğunda şekil bozukluğunun başlamış olması dedi.Ben bu şekil bozukluğunu bilmiyordum.Fotoğraflarını koyuyorum.Sizce de var mı bir şekil bozukluğu?
mailto:/12191ex.jpg
mailto:/wilfsk.jpg

Bana A vitamini olan bir tüp verdi ve bitene kadar günde iki damla kullanmam gerektiğini söyledi.Benim için yeterli olacak bir vitamin araştırıp haber vereceğini söyledi.

Ben şekil bozukluğunu duyunca açıkçası kötü oldum.Hatta veteriner moralimi düzeltmek için çok uğraştı.
Ben kaplumbağam sağlıklı ve mutlu olsun diye her şeyi yaptığımı düşünüyordum.Maalesef aslında ona zarar vermişim.En iyi yemleri ve bildiğim bakımı uygulayarak yetememişim Pakize'ye...
Hep iyi bir arkadaş ve onun için iyi bir sahip olmaya çalıştım.Ama galiba yaptıklarım yeterli olamamış.O kadar üzgünüm ki ben iyi baktığımı düşünerek kendimi kandırırken benim Pakize'min kabuğunda benim yaptığım yanlışlar yüzünden bozukluk meydana gelmiş.
Bu öz eleştiriyi yapmayı kendime borç bildim.Bundan sonra veterinerle ortak yaptığımız bakım programına uyarak arkadaşım için elimden gelen her şeyi yapacağım.

pakize'ye ne kadar iyi bakıldığını sadece bu forumu takip edenler bile görebilir. anlayamadığım nokta; acaba veterinerin bahsettiği, kabukta şekil bozulması neden kaynaklanmış? beslenme ve vitamin tercihlerinden mi?

açıkcası düşündüğüm bir nokta, ne yaparsak yapalım asıl yaşam ortamlarını kendi evimizde hatta ülkemizin ikliminde belki de onlara sağlayamıyor olmamız. Bahsettiğiniz vitaminler kullanıldıktan sonraki gelişimleri de merak ediyorum. pakize'nin her şeyi düzelecektir, endişe etmeyin...

Vitamin eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi.Daha başlangıç aşamasında olduğunu ve vitamin takviyesi, iyi bir beslenmeyle durdurulabileceğini söyledi.
Elimde bio tortvit vardı eve gelir gelmez çöpe attım.Şimdi sera reptilin siparişi veriyorum.Umarım en kısa zamanda tam anlamıyla düzelir.
Havaların düzelmesiyle bol bol güneşlenecek artık.Bu da olumlu bir etki oluşturur diye düşünüyorum.

Henüz başlangıç aşamasında sizin bu işe el atmanız Pakize'nin büyük şansı, ayrıca ben de güneşin kabuk ve deri konusunda çok faydalı olacağını düşünüyorum, tıpkı bizlerde olduğu gibi. Sonuçta yaptığımız vitamin takviyelerine bir şekilde güneş etkisi gerekiyor, yoksa vitamin kullanılmadan arkadaşlarımızın vücuttan dışarı atılıyor, boşaltıma uğruyor. Sizin emeğiniz ve Güneş'le her şey istediğiniz gibi olacaktır.

Çok abest gelecek ama ben de veterinere götürmek istiyorum, sorumu iyi niyet dahilinde görmeniz dileğiyle;

Ne kadarlık bir muayane ücreti talep ediyorlar?

Gittiğiniz semtte ve kliniğe göre değişiyor.Benim gittiğim kliniğim muayene ücreti 20TL görünüyor.Ama o fiyatı almadı benden.Gideceğiniz veterinerle önceden görüşmenizi tavsiye ederim.Çoğunun sürüngenler hakkında bildikleri bizden az oluyor.

Ne kadar aralıkla götürüyorsunuz peki? Bende ciddiye bindi bu veteriner işi, bir profesyonelin incelemesini istiyorum kaplumbağalarımı. Benim gözüm görmeyebilir ince noktaları :)

Bir sorun olmadığında 6 ayda bir götürüyordum.
Muayene yapamıyorlar pek ama.Canavar gibi bir dakika bile yerinde durmayıp veterinerin eline dışkılamaya kadar vardı bu günkü durum :)

10 gün düzenli olarak vitamini kullanınca pakizenin gözünde ki beyazlık kayboldu :)
Tamamen vitamin eksikliğine bağlı bir renk değişimiymiş :)

Geçmiş olsun.Benim bildiğim kadarıyla kabuğunun şeklinin bozulmasına fazla protein içerikli yemler sebep oluyor.Yani karides protein içeriklidir ve gereğinden fazla verirseniz kabuğunda bozulma olabilir diye okumuştum forumda.

Karidesi yaklaşık 2 senedir hafta da bir kez kullanıyorum.Kabuk değişimi sırasında ortaya çıkan bir durumdu.Kabuklar düştükçe sanki sivri kısımlarda düzelmeye başladı.2 hafta sonra kontrole götürdüğümde sonucu burada paylaşırım :)

Zencefil galiba siz Ankarada oturuyordunuz bana iyi bir veteriner lazım sizin gittiğiniz veterinerin adını ve adresini bide yel nosunu verirmisiniz rica etsem.

Açıkçası gittiğim veteriner sürüngenler hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değil.Eve yakın olduğu ve Pakize'yi üşütmemek için en yakın yeri tercih ettim.
Anıttepe veteriner kliniğine gittim ben.
Bir daha gitmem gerektiğinde ankara üniversitesi veterinerlik fakültesine götürmeyi düşünüyorum.Orada ki hocaların daha çok yardımcı olacağını tahmin ediyorum.
İlk tercihiniz fakülteye götürmek olsun.İnternetten araştırırsanız gerekli bilgiler bulabilirsiniz.

Geri