Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Vicdansız Pet Shop !

_Emre___

Bordo Bereli
Bu gün bitkili akvaryumuma bir kaç kök bitki almak için Koz yatağı carrefourdaki pet shopa gittim bitkileri seçiyordum ölmüş bir kaplumbağa gördüm ısıtıcılı bir akvaryumdalar adam süzgeçle alıp çöpe attı yüzüne bakıp neden çöpe atıyorsunuz bu mu sizin hayvan sevginiz dediğimde ee napiyim gömiyim mi kocaman adamım dedi bende bence siz adam değilsiniz biraz vicdanınız olsa o masum canlıyı atmazdınız dedim siz tavşanı falanda atıyorsunuzdur kesin dedim utanmadan hee atıyoruz neden gömelim ki dedi bende çöpten çıkarıp bana vermesini istedim yolda gelirken gömerdim izin vermedi uğraşılır mı ya 5 tl lik birşey dedi adamla orda kavga ettim annem ayırdı sonra sen ölünce zaten senide çöpe atıcaklar dedim benım bir ailem var beni gömecekler dedi bende allaha havale ediyorum sizi diyip çıktım ve öyle moralim bozulduki yani inanamadım insanlık ölmüş resmen !! birdaha o pet shopa gitmeyeceğim 3 yıllık müşterileriyim ve birdaha asla ama asla gitmem o pet shopa birde güya en kaliteli pet shop olcaklar :ff::ff:

Cvp: Vicdansız Pet Shop !

petshop sahiplerinin çoğu öyle emre ha iyileri yok değil var tabiki ama onlar için hayvan para olduğu için işin sevgisinde değiller.

Parayı düşünüyor bunlar. Dinleri imanları para. Vicdan diye bir şey yok.

Çok haklısınız bilge , mustafa bu insanların dini imanı para olmuş hiç canları düşünmüyorlar allah bunu onların yanına bırakmaz cehennemin dibine giderler inşallah mailto:/forum/images/s1/hih.png Ben ağlayacaktım neredeyse birde bebekti kabuk boyu en fazla 2 cm di suyu değiştirmiyorlar eskiden iyi bakıyorlardı fakat şimdi sapıttılar hiç ilgilenmiyorlar :'( anca para kazanma derdindeler birgün pet shop açarsam büyüğünce kesinlikle ben hayvanlara çok çok iyi bakacağım ki buda kesin.

Bu zamana kadar hiçbir Pet Shop sahibinin hayvanlara saygı ve gerekli ilgi gösterdiğini görmedim kesinlikle tek amaçları ticaret olmuş..

Emre, daha önce nasıl farkedemedin. Orası gerçekten iyi işletilemeyen bir yer. Ben daha once ölü kaplumbağalarda gördüm orada, yerde ayak altında gezen kaçmış yengeçlerde.
Bu arada en son bana gelen ufaklığı kanyondaki pershoptan aldım. Gercekten her şeyleri tam. Ben yarın geleceğim ayırırmısın bunu dedim. Bana olmaz başka yerde uygun koşul yok. Burada her seyleri tam şansına kalmış dedi. Benim akvaryumun aynisinda duruyorlardı.
Yani iyide var kötüde...

Emre sendemi oraya gittin ? arkadaş pet carrefour koz yatağı kilolu bir adam işletiyor :eek:
Çok sorumsuzlar yerde yumuşak kabuklu bulmuştum ben az kalsın üstüne basıyordum son anda fark ettim çok kötü kokan bir yer.

pet shopcuların çoğunluğu öyle onların işleri güçleri para hayvan sevgisi hiç yok ama bazı petshopcularda hayvan sevgisi var.mesela ben balık almak için pet shopa uğramıştım o zaman zeytin ve havuçu alıyordum (balıklarımın isimleriydi) zeytin sağlıklıydı da havuç sağlıklı değildi mantarlıydı adam bize onu sattı beni kandırdı kanmamız çok normal en son 5-6 yıl önce balık almıştım onlarda ölünce balık almadım ve balıklarla ilgili bildiğim herşeyi unuttum o adamada bu fırsattan yararlanıp bize o balığı sattı aldıktan bir kaç hafta sonrada havuç öldü. :'(

genelleme yapmayın bence.ben 3 yıldır aynı petshopdan alışveriş yapıyorum ve hayvanları o kadar seviyor ki.balıkların hepsinin ayrı yemi var ve hepsi sera.3 senedir sera kullanıyor ve aynı yem değil türlere özel yemleri kullanıyor.sürekli akvaryumlar bakımlı.sizde böyle petshoplardan alışveriş yapmaya çalışın

ben o petshoptan bahsetmiom yeşilpınarda bir petshop var ondan bahsediom

Çok haklısınız Pet Shop'takiler birtek para için çalışıyor parasını kazanmaya bakar hayvanı sevdiğinden çalışmaz.Çok nadir vardır iyileri.Ben bir keresinde görmüştüm hayvanları seven bazı insanlar hem hayvanları sevip hem para kazanıyor ama çok nadir genelde hep para kazanmak için çalışırlar.Benim ilk kaplumbağam vardı 4 sene beslemiştim sonra havasız kalmıştı ölmüştü ben çok üzülmüştüm öldüğünde toprağa gömmüştüm bu vicdansızlar gibi yapmamıştım.Sonra Fındık ile Fıstığı aldım her neyse,yani ilk kaplumbağam öldüğünde çöp kutusuna atmadım ki atılmazda bu adamın içindeki kalp sadece kan pompolamak için çalışıyor sevmek için değil siz böyle kötüleri takmayın uğraşmayın biz desek bile yine aynılarını yaparlar.

pet shopcuyu savunmak gibi olmasın ama ya gömülcek bi yer yoksa o zaman napılmalı???

Gömülcek yer nasıl olmasın ki? Her yerde bir park vardır en azından. Zahmet edip gitsin.

yanlış anlamayın şimdi hayvan dusmanı olarakda gormeyın ama,eminönündeki petsopları bir gezin sonra anlarsınız,en az 1500 adet hayvan vardır bir petshopda hatta 2000 ve acayip tıklım tıklım oluyo o petshoplar,günde 10 hayvan oldugunu varsayarsak,iyi bakılsa bile olur yani,adam her hayvan oldugunde gommeye giderse,dukkanı talan ederler heralde,yada kapıya kılıt vurur gıder artık evıne :D
Tabi çöpe atmakda pek hoş gelmiyo kulaga orası ayrı

Geri