Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

[VIDEO] Nefes alması normal mi?

Deadly Sto(R)m

Gümüş 5 Üye
Hasta olup olmadığına tam emin olamadığım kaplumbağam arada videodaki gibi ağzını açıyor. Akşamları ısıtıcı lambayı kapattığımda genelde suya inip filtre motorunun üstünde vakit geçiriyor. Yem yemesiyle ilgili bir problem yok, sağolsun çok iştahlı. Bir süre önce yan yüzme vardı ve dibe batamıyordu. Şimdi canı isterse dibe batabiliyor ama su yüzeyindeyken yine hafif yan yüzüyor. Ne yapsam iyileşir?

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eU_s_F8I8UA[/video]

Cvp: [VIDEO] Nefes alması normal mi?

Ağzını açış şekli esneme gibi gelmedi bana, yani daha çok solunum yollarından kaynaklı bir problemden dolayı ağzını açıyor. Zaten yan yüzmede varmış. Kaplumbağanız yem yediği için bence direkt antibiyotiği yemle beraber verin veya verdiğim linkin 8. yorumuna bakın. mailto:/forum/Konu-acil-tedaviye-basladim-bir-bakarmsiniz.html?pid=70413#pid70413

kerberos' Alıntı:
Ağzını açış şekli esneme gibi gelmedi bana, yani daha çok solunum yollarından kaynaklı bir problemden dolayı ağzını açıyor. Zaten yan yüzmede varmış. Kaplumbağanız yem yediği için bence direkt antibiyotiği yemle beraber verin veya verdiğim linkin 8. yorumuna bakın. mailto:/forum/Konu-acil-tedaviye-basladim-bir-bakarmsiniz.html?pid=70413#pid70413

Cevap içn teşekkürler. Kullanacağım antibiyotik nedir? Antibiyotiği 12 saatte bir mi vermem gerekir? Hazırladığım antibiyotikli suyu döküp her seferinde yeniden mi hazırlayacağım yoksa bir kere hazırlayıp sabah akşam yemine mi katacağım? Çok oldum sanırım ^^

Antibiyotik olarak doksisiklin etken maddeli tetradoks kullanabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı o an kullanın kalanını dökün, kapluşunuzun hastalığının ağırlığına göre sabah akşam veya günde 1 kere verebilirsiniz, yarıömrü uzun tek doz kullanıma uygun bir antibiyotik bu. Suyun ısısını 2 derece arttırın bu arada bir de kapluş vitamini kullanın. Anlattığınız kadarıyla günde tek doz her gün aynı saatte verebilirsiniz. Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda düzelir.

Monodoks adlı antibiyotik var. Ben geçen gün aldım sadece 4.5 tl. Ve kapluşunuz kesinlikle akciğer enfeksiyonu olmuş. Günde 1 defa 6 saat süreyle bir kapsülü suyun icine dök. Ve dereceyi 33 yap. Benimki iyileşti inş seninkide iyileşir. Geç kalma sonu kesinlikler ölümle sonuçlanıyor. Ve bu arada vitamin takviyesi yaparsan iyileşmesi hızlanır. Bu dediklerimi en az 3 4 defa uygulayın. Ben 1 litrelik dondurma kutularının içine 250-300ml kadar su doldurup bir kapsülü içine boşalttım.
Ve yemini burda yedirinki o arada antibiyotikli suyuda içsin.
Gözleyin 3-4 gün gözlemlerinizi buraya ayzın yardımcı olmaya çalışırız.
Yanlışım varsa arkadaşlarımız düzeltsin lütfen.
Geçmiş olsun diliyorum.

Arkadaşlar tedaviye sanırım geç başladım ama daha ben tedaviye başlamadan yan yüzme sorunu ortadan kalktı. Ama ben yine de ne olur ne olmaz diye tedaviye başladım. Daha önce forumda okuduğumda 1 litre suya 1 kapsül ilaç önerilmişti. Ben de kaplumbağalarımı akvaryuma geçirmeden önce kullandığım ölüm bahçesinden yararlanarak tedaviye başladım.

Plastik bahçeye akvaryumdan 1 litre su ekledim. İçine ilacı döktüm. Hafif karıştırdım. Sıcaklığın artması için ısıtıcının ayarını yükselttim ve ısıtıcı lambayı plastik bahçeye yönelttim. son olarak plastik kabı akvaryumun üstüne oturttum. Böylece kap ve akvaryum arasında ısı alışverişi olacak. Arada plastik kap olsa da iki kaplumbağam da aynı yerde oldu. Umarım tedavi sonuç verir. Zaten kaplumbağamda iştahsızlık yok. Ama diğer kaplumbağa bunun neredeyse 3 katı oldu ^^

Aşağıda da kurduğum sistemin fotoğrafları var :t65y:

mailto:/2hhztk4.jpg
mailto:/33upidf.jpg
mailto:/iv8fbq.jpg

Geri