Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

vitamin sorunu

kbrazz

Yeni Üye
su kaplumbağa beslemeye heveslendim ve bi hafta önce 3 tane su kaplumbağası aldım.akvaryumu,gerekli herşeyi aldım çeşit çeşit yemlerinide.birde vitamin ilaçları varmış.biyo tortvit diye bir tane vitamin aldım.kaplumbaglarım gayet iyidi.güneşe çıkarırdım öğlen saatlerinde 20 dk falan.yemlerini yiyorlardı.ama 3 gün sonra öldüler üçü de.vitamın kağıdında yemlerin üzerine damlatın diyorlardı bende öyle yaptım.ama sonra öldükten sonra vitamının kağıdını inceledim 2006 yılında üretilmiş ve 3 seneymiş geçerliliği..üstünden 2 sene geçmiş.yardımcı olursanız sevinirim ben mi bakamadım yoksa vitamin ilacından mı kaynaklandı.

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik

Cvp: vitamin sorunu

Ölmeden önce hiç bir hastalık belirtisi yok muydu? Dışkıları ölmeden önce nasıldı ishal şeklinde miydi?

vitamin sorunu

hayır ilk aldım günden beri iyilerdi.dışkıları dikkatimi çekmedi.bakıldığı yer de çok iyi değildi.bakıldığı yerde kücük akvaryumda 50 tane vardı bende aralardan seçtim ama öldükten sonra gittim onlarda birşey de yoktu.bir kaç yere sordum vitaminden dedi.şimdi yine kaplumbaga alacağım ama kafamı karıştırdı bu olay aynı yerden almam gerekiyor nerde sorduysam bulamadım çiftleşme dönemindelermiş temmuz gibi olur dedi.aynı yerden de almak istemiyorum öldüler diye.ya da sorun süresi geçen vitamindeydi

Üçü aynı zamanda veya çok yakın zamanda öldülerse vitaminin bozuk olması yüksek ihtimal Aslında biz insanlar gibi yeterli derecede vitamin ihtiva eden yemlerle beslenildiğinde vitamin damlatılmasına gerek yoktur. Hangi şeyi alırsanız alın son kullanma tarihine bakın yem veya vitamin farketmez

evet hepsi hemen hemen yarım saat arayla öldü.buda bana ders oldu zaten.çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için

Vitamin, ek kalsiyum sıvıları vs vs hepsi saçmalık. Doğal ortamlarında kim damlatıyormuş vitamini? Sağlıklı, düzenli beslendikçe ve sıcak bir akvaryum ortamı hazırlandığında hastalanmadan senelerce yaşarlar. Kaplumbağaların ömrünü kısaltan bir olayda kaplumbağalarımızı yapay maddelerle beslememizdir. Hadi yem tamamda vitamin neyine? Bakamayacaksanız bi daha almanızı tavsiye etmem.

Geri