Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Vitamin

candir

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar uv lambam olmadığı için devit 3 kullanmam gerektiğini duydum benim normal kaplumbağa vitaminim var genede devit 3 kullanmama gerek var mı acaba?

Devit 3 ile kaplumbağa vitamini farklıdır. Kaplumbağa vitamini doğadan alamadığı eksikliği giderir. Devit 3 ise güneş ve uvb lamba eksikliğinde d vitamini sentezi için kullanılır.

Yani devit 3 te kullanmalısınız.

Yani devit 3 te kullanmalısınız.

Ogrendigim kadariyla haftada bir kere yemlerine iyice yedirerek direkt agizina vermeliymisim,dogru degil mi? Birde kabugunada surmeli miyim?

Haftada bir yeme damlatarak direk ağzına verebilirsiniz. Hemen yutuyorsa bekletmeye gerek olmaz. Kabuğa sürmeye gerek yok. Ben sadece yumuşama yaşadığımda uyguladım. Doz olarak bu ağızdan verme yeterli. Ki zaten kabuğa sürmenin etkisi çok az.

Cvp: Vitamin

Eczanelerde satılan yapay Devit-3 vitaminin sürüngenlerin metabolizmalarında doğru çalıştığına dair hiçbi somut kanıt yok. Sadece insanlar üzerinde test edilmiş ve onaylanmış. Bence en doğrusu yaz aylarında doğrudan güneşlendirme yapmak eğer bunu yaparsan ne uvb lambaya nede devit-3 e gerek kalmaz çünkü D vitamini depolanabilen bi vitamin türüdür Kaplumbağalar yazın güneş ışınlarıyla ürettikleri D vitaminini depolayıp kışında kullanabiliyolar. Ayrıca yumurta sarsında da önemli miktarda D vitamini bulunuyor.

Vanilya, yumurtayı normal haşlayıp kafası kadar haftada bir mi vermeliyiz?

Arkadaşlar, devit 3 bu hayvanlar konusunda uzman bir veterinerin tavsiyesi olduğu için gönül rahatlığı ile tavsiye ettiğim bir vitamin. Vanilya dediğin güneşlendirmenin yerini hiç biri tutmaz tabiki ama bu imkanı örneğin yazın dahi çoğu zaman bulamayan benim için lamba veya vitamin en azından alternatif oluyor. Kişisel önerim her zaman lambanın daha doğru olduğu.

Devit 3 yerine uvb lambanın tercih edilmesi gerektiği konusunda Emre'ye katılıyorum. Önce doğal güneşlendirme bu imkan yoksa uvb lamba kullanmalısın. Devit 3 her zaman son tercih olmalıdır ve bana kalırsa rutin olarak değil sadece kabuğu yumuşamış kaplumbağalarda destek ve tedavi amaçlı olarak kullanılması gerekir. Zaten o durumdayken tüm çareleri denemek gerekiyo

zgzoid' Alıntı:
Vanilya, yumurtayı normal haşlayıp kafası kadar haftada bir mi vermeliyiz?
Evet. Haftada 2 kereden fazla vermemeni öneririm. Kaloriferin üstünde biraz kurtttuktan sonra verirsen hem su kirlenmez hemde daha kolay yerler.

Geri