Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Walnuss un sevinci

Reinhard

Bronz 4 Üye
Sevincini gösteren kaplumbagam Walnuss :)

http://www.vidup.de/v/LoQ11/

Cvp: Walnuss un sevinci

iyi alışmışlar sana :D
hangi tür oluyo bu kabugu siyah galiba

Yavruyken bunlarda bayağı hızlıymış :)

Sirt ustu yuzdugune bile sahit oldum :) musk kaplumbagasi stinkpotta diyorlar. Benim gozlemledigim baya hareketli ve sosyal olduklari. Umuyorum ki disi ve erkektir cinsleri. Ilerde uretmek isterim :)

direk talibim JRcim. nerden buldun peki ??

Petshoptan aldim. Burda (avusturya) petshopun tekinde buldum, direkt aldim. Fakat cogu yerde oldugu gibi bebek boy satiyorlar ve 4 seneyi bulabiliyormus uremelei Ozellile cok buyumeyen bir turmus. Benim icin daha guzel oldu :) niyetim var bakalim. Uretip yavrulari burda sahiplendirecegim.

Cvp: RE: Walnuss un sevinci

Reinhard' Alıntı:
Petshoptan aldim. Burda (avusturya) petshopun tekinde buldum, direkt aldim. Fakat cogu yerde oldugu gibi bebek boy satiyorlar ve 4 seneyi bulabiliyormus uremelei Ozellile cok buyumeyen bir turmus. Benim icin daha guzel oldu :) niyetim var bakalim. Uretip yavrulari burda sahiplendirecegim.

burdaki petshoplardada bol miktarda ölmeye bile üşenen kırmızı yanak dolu.. :) neyse uzun ömürlü olur umarım

Cvp: RE: Walnuss un sevinci

Reinhard' Alıntı:
Uretip yavrulari burda sahiplendirecegim.(mesajimi birlestirebilirmisiniz sayin admin)

@bk6912 maalesef oyle :( iyi dileklerin icin tesekkur ederim

ne demek dostum ürediklerini görmek dileğiyle

Reinhard' Alıntı:
Petshoptan aldim. Burda (avusturya) petshopun tekinde buldum, direkt aldim. Fakat cogu yerde oldugu gibi bebek boy satiyorlar ve 4 seneyi bulabiliyormus uremelei Ozellile cok buyumeyen bir turmus. Benim icin daha guzel oldu :) niyetim var bakalim e

bu arada arkadaşım avusturyada okuyo ona aldırtsam ne şekil getirse ölmez ne önerirsin

Millenium city deki pet shopta giris katinda var. Arka tarafta duruyorlar. Tanesi 39.90 euro. Nakliyat icin tavsiy dhl fedex vs. Ertesi gun icinde veya 3 gun icinde gonderen paketler var onlarla rahat olur. Peceteyi islatip icjine biraz yem koyup gondertirebilirsin fakat daha once denemedim.

Evde dahi kaybolunca hayvan susuz birkaç hafta yaşıyor. Önemli olan kolinin ezilmemesi yani üzerinde canlı hayvan etiketi gibi bir işaret olmalı. Videolarda gördüğüm kadarıyla kutuya beyaz boyasız parça parça kolileme kağıtlarından koyuyorlar. Islak ürünler soğuyacağı için üşütür. Ayrıca sarsıntıda hayvana yapışma ihtimali var. Kutu delikli olacakki oksijen tükenmesin. Yem konulmamalı. Bu hayvanlarda tükürük bezi olmadığından yemleri suda yerler. Kutu içerisinde yemi yutmaya kalkarsa boğazına yapışır.

Ancak bu kargo ülkeye girişte sorun yaşayabilir. Hayvanın tüm belgeleri olmalı. Canlı hayvanı gümrükte karantinada tutabilirler. Bu mevzuat iyi araştırılmalı.

arkadaşım canlı hayvan almazlar dedi ama ordaki havaalanında arkadaşım çalışıyo ona sorarım türkiyede sorun olmazsa alırım sana dedi.
getirirkende el cantası gibi bişey al bi dondurma kabı vs. tarzı bişeyi del içine havlu ve bi miktar su koy dedim çantada getir dedim.
umarım beni kaale alırda getirir çılgın bişey dalga geçiyorum sandı çünkü başta :)

el koyabilirler dedi

Hangi canlı olursa olsun nakliye esnasında bir gün önceden aç bırakılmalıdır. Ayrıca ülkeye yabancı tür girişi eğer Amerika veya Avustralya gibi sıkı denetleniyorsa işiniz zor. Hem uçakta normal bagaja veremezsiniz donar, hayvan taşıma bölümüne verseniz adamlar sorar, kabin içine alamazsınız x-ray'de belli olur... :smile:

Hayvan sarsıntıdan suda boğulur. Su olmaz hatta ıslak havlu olmaz dediğim gibi. Veterinere dahi giderken havlu kuru ve kırıştırılmış olur.

Hayvanın sahibiyim yanımda getirdim dense dahi girişinde bir prosedür uygulanırki. Kargo ile gelen hayvanın bizim günrükten çabuk çıkması yada çıkması zor. Ancak sağlık belgeli bir hayvan olacak ve arkadaşın kendi hayvanını yolluyor olacak falan belki. Ama prosedür öğrenilmeli.

arkadaşlar varsa basit bi çözümü çocuğa aldırayım hepimiz musk turtle edinelim çiftleştirme fırsatı yakalarız belki bir gün.
yeterki çözümü üretelim. arkadaşım haber vericeğini söyledi ama umarım haber verir olumlu yada olumsuz

Arkadasim cebince sigara paketinin icinde getirmisti otmedigi icin detektorden gecerken sorun olmamis. Ama hayvan kacakcisi konumuna dusme olayida var riskli bir olay maalesef pasaport vs istenebilir ulke icinde sorun olmuyor ama tr de sonucta yicaret olayi yok. Ben gelirkeb birjne birakicam yazin keske getirebilsem toplu olarak isteyenlere getirebilirdim. Ama ozel metal bir kutuya iyice soguktan koruyacak sekilde paketlenirse dayanir 1 gun diye dusunuyorum. Bence en iyi cozum dhl veya gedex benzeri ozel kargo sirketlerince gondermek. Fakat canli hayvan diye belirtirseniz mutlaka sorun cikacaktir.

Geri