Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yalnız yaşarlar mı?

DoktorB

Yeni Üye
Arkadaşlar benim yaklaşık 2 yıldır baktığım bir kaplumbağam var, iki tanelerdi başta daha sonra biri öldü yanına 2 tane daha almıştım onlarda öldü.ilkinin ölümü paladaryuma geç geçişten kaynaklıydı sanıyorum.diğer 2 si geldiklerinde sağlıksızdı malesef.Neyse benim asıl sorum bu kaplumbağam tek yaşayabilir mi? yanına arkadaş almak daha mı iyi olur? alacak olursam tam yaşını bilmediğim 2 yıllık kalumbağam daha küçük bir kaplumbağayla anlaşabilir mi?

Cvp: Yalnız yaşarlar mı?

benim 7 buçuk cm lik kırmızı yanak 3 buçuk cm lik sarı karın ile anlaşıyor,eğer ısıtıcın, filtren,kuru alanın,kuru alanı ısıtacak spot lamban ve uygun boyutta akvaryumun varsa alabilirsin bence :smile:

sen boyunu ölçte al 7 cm ise 7cm lik al benim ki 1 senedir tek yaşıyo eş alcam ona:33::133::148:

Kaplumbağalar sosyal hayvanlar değiller. O yüzden aman yalnız kalmasın mutsuz olur, arkadaşı olsun bi tane mantığıyla yeni bi kaplumbağa almak yanlış olur. Tek başlarına da rahat bi şekilde yaşayabilirler ve çiftleşme dönemi haricinde başka bi kaplumbağaya ihtiyaç duymazlar Aynı boyutta olmayan kaplumbağları akvaryum gibi dar bi alanda bakmak haksız rekabete neden olur. En ufak bi anlaşmazlıkta boyutu küçük olan şiddet maruz kalır ve hayatının geri kalanını korku, stres ve baskı altında geçirir. Örneğin seni hiç tanımadığın ve senden çok daha güçlü ve cüsseli bi insanla aynı hapse atsalar bigün anlaşmazlık çıksa ve o kişi sana şiddet uygulasa sen kendini nasıl hissedersin. Onla beraber geçireceğin her dakika seni strese sokmazmı Ondan uzaklaşma imkanın, karşı koyabilme ve savunma gücün olmadığı için işkence gibi bi hayat yaşamak zorunda kalırsın. Doğada geniş bi alana sahip oldukları için kaçıp uzaklaşabiliyolar ama akvaryumda böyle bi şansları olmuyo malesef. Alacaksan aynı boyutlarda bi kaplumbağa almalısın ki
güç dengesi fazla bozulmasın.

Tabiki yalnız yaşayabilir. Aynı boyda dahi kaplumbağa alsanız ileride anlaşmazlık çıkabilir. Bu durumda yeni bir sistem daha kurma imkanınız olamayacaksa düşünmeyin derim.

Tek başına yaşıyor benim kaplumbağam yıllardır gayette memnun hayatından bu mevsimlerde cinsel dürtü oluyor o sıra bir değişik oluyor sadece ama geri kalanında gayet iyi ama koşullarınız iyiyse yeteri kadar alıp almamak size kalmış ama forumda hep okuyorum 7 yıl beraber yaşıyorlar sonra anlaşamıyorlar ayırmak zorunda kalıyor sahipleri

Teşekkürler arkadaşlar, o zaman riske girmeyeyim :smile:

Geri