Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yan yüzme

Elif0_0

Bronz 5 Üye
Merahaba. Benim kaplumbağamın anlayamadım bi sorunu var , suyun içinde tek ayağı yerde hafif hafif öne geriye kendini oynatıyor ve yüzerken tek tarafı batık yüzüyor ilk aldığımda böyle değildi bi fikri olan var mı ne yapmam gerekiyor ?

Cvp: yan yüzme

Kaplumbağanız maalesef akciğer enfeksiyonu olmuş diğer belirtiler varmı sürekli kuru alanda durma uyuma halsizlik yem yememe göz kapanması kuru alanda ağzını açaarak nefes almaşı hapşurma gibi birde en önemlisi kaplumbağanıza nerede bakıyorsunuz plastik palmiyeli kaptamı yoksa akvaryumda ısıtıcılı ve filtrelimi ?

Yan yüzme akciğer enfeksiyonu belirtilerinden biridir.

Alt kabukta pembeleşmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık.
-Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

bu belirtilerden başka var mı?

Önemli olan bakim şartlariniz.nedir? Bir veterinere goturun derim. İlerlemeden tedaviye baslamak gerek

İki kaplumbağamı kaybettim. Bu siteye o zaman yazmıstım akvaryum almamı önerdiler. Akvaryumu aldım fakat henüz ısıtıcı temin edemedim . Bu kaplumbağam da ölür mü sizce eger ölecekse ısıtıcıyı bostan yere almayım çünkü diğer iki kaplumbağam da bu hastalıktan öldü. Tedavisi yok mu ? Veterinere götürme imkanım yok çünkü ailem bu konuda pek ılımlı bakmıyor ve yaşadığım şehirde veteriner fiyatları kaplumbağanın fiyatının 3, 4 katı . :'(

Geri