Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yan yüzüyor

dumdumtıs16

Bronz 4 Üye
Kaplumbağam 5-6 aydan beri yan yan yüzüyor.hiçbir sağlık problemi yok.iştahsızlık filan da yok.gayet hareketli.ısıtıcı,filtre herşey var.4 ay vitamin damlatılması gerektiğini bilmiyordum.2 ay içerisinde bu forumdan öğrendim.vitamin eksikliğinden falan olabilir mi acaba gayet hareketli.

Cvp: Yan yüzüyor

B vitamini eksikliğinde denge problemi yaşayabilirler ancak 2 aydır vitamin verdiğinize göre vitamin eksikliği olacağını zannetmem.

Benm ölen kaplumbağam da normaldi ama yan yüzüyordu. Bi süre böyle devam etti ama sonra yem yememeye başladı sürekli kuru alanda durup hareket etmemeye başladı. Kafasını bile tutmaz olmuştu malesef önlemin alamadım tedaviye geç kaldım ve fayda etmedi. Kuru alanda bi deri bi kemik kaldı ve o şekilde öldü... Benm için çok kötü bi deneyimdi şimdiden önlemini almalısın su sıcaklığını artırman bence de iyi olabilir

aLyssa00' Alıntı:
Benm ölen kaplumbağam da normaldi ama yan yüzüyordu. Bi süre böyle devam etti ama sonra yem yememeye başladı sürekli kuru alanda durup hareket etmemeye başladı. Kafasını bile tutmaz olmuştu malesef önlemin alamadım tedaviye geç kaldım ve fayda etmedi. Kuru alanda bi deri bi kemik kaldı ve o şekilde öldü... Benm için çok kötü bi deneyimdi şimdiden önlemini almalısın su sıcaklığını artırman bence iyi olabilir

Benm ölen kaplumbağam da normaldi ama yan yüzüyordu. Bi süre böyle devam etti ama sonra yem yememeye başladı sürekli kuru alanda durup hareket etmemeye başladı. Kafasını bile tutmaz olmuştu malesef önlemin alamadım tedaviye geç kaldım ve fayda etmedi. Kuru alanda bi deri bi kemik kaldı ve o şekilde öldü... Benm için çok kötü bi deneyimdi şimdiden önlemini almalısın su sıcaklığını artırman bence iyi olabilir

Belirti akciğer enfeksiyonuna da işaret ediyor. Bir veterinere götürmekte fayda var. Benimkide sadece yan yüzdüğü zaman veteriner antibiyotik tedavisi yaptı. 5 günde iyileşti. Ancak erken teşhis önemli.

Geri