Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yanlış yapıyormuyum arkadaşlar ?

bnurullah

Yeni Üye
Merhaba,

Öncelikle aranıza yeni katıldım ve böyle bir forum sitesini hayata geçiren hayvan sever arkadaşları tebrik ediyorum,İki adet kırmızı yanaklı su kaplumbağası satın aldım evimde 40 lt akvaryum zaten vardı yutamıyacakları buyuklukte çakıl taşı bir adet 50 w ısıtıcı su temizlemek için motor kuru ortamda kalmaları için taş tepelerinde 60 w ampul ısınmaları için ve ayrıyetten uvb lamba bunlar elimde olanlar eksiklerim varmı ?Varsa yazmanızı rica ediyorum.

Gelelim beslenmelerine:serra raffy I marka kurutulmuş un kurdu,serra raffy mineral marka mineralli yem sabah akşam farklı farklı veriyorum haftada 2 kere kıvırcık marul pek yemiyorlar ama yinede veriyorum karides haftada bir kere,Eksik olan birşey varsa eklemenizi rica ediyorum.

Gelelim ısınma ve aydınlatma:Suları ısıtıcı ıle sabit 27 derecede derece ile kontrol ediyorum kuru alanın üstünde 60 w ampül sabit yanıyor serilmesi için ayrıyetten alan var uvb lambasına gelince gündüz işte olduğum için ve bakacak kimsenin olmamasından dolayı akşam eve geldiğimde acıyorum ve sabaha kadar yanıyor,Eksik olan birşey varsa eklemenizi rica ediyorum.

Sağlık ve temizlik:Sularını haftada 1 kere değiştiriyorum içme suyu ile su derecesi 27 olduğunda akvaryuma koyuyorum kaplumbağaları temizleme motoruma pek güvenmiyorum ve 2 haftada bir süngerini değiştiriyorum kulak temizleyicisi ile kabuğunu temizliyorum yavaşca çok hoşuna gidiyor saçma ve gereksiz olabilir ama bu ikimizin arasında bir bağ oldu :) Eksik olan birşey varsa eklemenizi rica ediyorum.

Not:Yemlerine 2 günde bir biyo tortvit 30 cc 5 damla falan döküyor 3 dk sonra veriyorum ilk başlarda yemedi ama aç kalınca alıştı şimdi sorunsuz yiyor ve bana çok alıştı elimden yemeye başladı hiç kaçmıyorlar haftada bir defa balkona cıkarıyorum ve başlarında duruyorum kuş vs saldırmasın dıye bu yazdıklarımın içerisinde eğer bir yanlış var ise bilgilendirmenizi rica ederim.

Daha önce köpek beslemiştim kendisini kaybettim bu küçük canlılar bizlere muhtaç bakımları kolay görünebilir ama bir köpekten daha zor o yüzden alırken iyice düşünmeliyiz almak kolay kısmı ama bakması zor eğer düzgün sağlıklı bakarsanız bundan keyif alırsınız.

Herkese Çok Teşekkür ediyorum,Yorumlarınızı Bekliyorum...

Cvp: Yanlış yapıyormuyum arkadaşlar ?

Gayet güzel olarak ekipmanları tamamlamışsınız, tebrikler.

Ana yem olarak Sera Raffy P yada Tetra Reptomin kullanmanızı tavsiye ederim. Size bulunanlar ek yemlerdir. Yani ana yemin haricinde haftada bir gün Mineral, iki gün de Raffy I (bu zaten karides gibi bir sucul böcek olan gammarustur) vermeniz daha uygun. Yemin gün toplamında verdiğiniz hacim kaplumbağanın kafa hacmi kadar olmalı.

Su olarak içme suyu yerine dinlenmiş çeşme suyu yada doğal kaynak suyu kullanabilirsiniz. Değişimi filtre yeterli gelirse iki haftada bir yağmanızı öneririm. Aksi taktirde iyi bir filtre ile değiştirmenizi öneririrm. Sık su değişimi iyi değildir.

Akşam kuru alana çıkmayacağı için uvb lamba hiç bir fayda sağlamaz. Aksine onları rahatsız eder. UVB lamba ısıtma lambası gündüz açıkken kuru alanda güneşlenecekleri zamanlar faydalı olacaktır. Zamanlayıcı alıp gündüz 8 saat açık kalacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Isınma lambası iyi fakat genede kuru alan ısısını da ölçün.

Vitamini haftada iki kez vermeniz kafi. Fazlası dokunur.

Güneşlendirmek iyi. Ancak havada esinti olmadığından emin olun.

Kabuk için yaptığınız pamuk parçası kalmıyorsa kötü değil. Hatta aklınızda bulunsun, yumuşak bir diş fırçası ile de yavaşça fırçalıyabilirsiniz.

Birde akvaryuma ufak bir su yüzeyine kadar uzanan yapay bitki alırsanız gece uyurken yada suda dinlenirken rahat eder. Gizlenme içinde severler ve güvende hissederler.

Hep mutlu ve sağlıklı bir kaplumbağa olur inşallah.

Köpekten daha mı zor :D :D Benim 2.5 aylık Golden Retrieverim var. Emin ol kaplumbağa bakımı onun yanında hiç birşey.

AEK arkadaşımız yazmış zaten hepsini. Ama su değişimi zararlı. Filtrenizi değiştirmelisiniz o zaman.

Öncelikle teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için bende rottweiler vardı inan daha zor Bana öyle geldi :) bir sorum daha olacak uvb lambanin onunde cam var bunun ışınları yok ettiği tartışılıyor zararı varmıdır?

Öncelikle hoşgeldiniz :)
Camdan dalga boyu nedeni ile uv b ışınları geçemez.Bunun için uv b lambanızı kuru alanın üzerinde arada bir engel olmadan kullanmalısınız.

Ama rotu nerde besliyordunuz? Köpeği gezdirmesi, oyunu, aşıları filan var. Allahtan kapluşun öyle birşeyi yok :) :)

Gündüz işyerimde serbest bir şekilde akşamları evimde genelde hafta sonlarida çiftliğe götürüyordum aydan aya yapilan işlemler onlar aşıları falan o kadr sıkıntı değil ben asla mama vermedim vermemde haslanmiş kemikli et veya sade et bunlari hazirlamak zordu mama isin kolayı uvb lambası o zaman gunde iki uç saat açık kalsa yeterli olacak sanırım tesekkurler

UVB lambayı 8 saat açık tutun. Hele floresansa 10 saat açık kalsın. Ben ampul olanı 8 saat açık tutuyorum. Zaten suya girdiklerinde faydası olmayacak. Bu sebeple güneşlendikleri her an ihtiyaç duyarlar.

bnurullah' Alıntı:
Gündüz işyerimde serbest bir şekilde akşamları evimde genelde hafta sonlarida çiftliğe götürüyordum aydan aya yapilan işlemler onlar aşıları falan o kadr sıkıntı değil ben asla mama vermedim vermemde haslanmiş kemikli et veya sade et bunlari hazirlamak zordu mama isin kolayı uvb lambası o zaman gunde iki uç saat açık kalsa yeterli olacak sanırım tesekkurler
Köpekler ev yemekleri ile beslenmemelidir. Mama da işin kolayı değil doğru olanıdır :) Keemik köpeklerde kanlı ishale yol açar.

Senin fikrin saygı duyarım ama köpekler doğal yaşantılarında mama yemiyor :) kemik çiğ ise ishal ve parazit yapar ama haşladığında bakteriler ölür ve ishal yapmaz neyse konu başka yere gidiyor kapatalım köpek besleme olayını birde uvb lamba su üzerindeki bakterileri öldürüyormuş buda zararlı diyorlar günde 2 saat acık kalması yeterli deniliyor fikri olan varmı?

Kapluşlar gün içerisinde sürekli kuru alanda durmadıkları için arkadaşların söylediği gibi ortalama 8 saat kadar uvb leri açık bırakıyoruz. Kapluş bu 8 saatin belki toplamda 2-3 saati kuru alanda geçiriyor ve uvb sadece bu anlarda fonksiyon görüyor kapluş için. Eğer kuru alanda iken uvbyi açma fırsatınız oluyorsa yani kapluşla gün içinde aynı ortamda durabiliyorsanız sadece kuru alanda iken açabilirsiniz uvb lambayı. Sudaki bakterileri öldürdüğünü hiç duymamıştım, bu konuda pek bir bilgim yok :(

Sudaki bakterileri öldüren UVC lamba. Bunu sterilizasyon filtrelerinde özellikle deniz akvaryumlarında kullanıyorlar. Hatta hastanedeki ekipmanların sterilizasyonlarda da kullanıldığını duydum. Buna açık iken direk bakmak zararlı.
UVB olanın o şekilde zararlı bir etkisi yok. 2 saat yeterli değil. Ayrıca kuru alana çıktığında lambayı açmak için gittiğinizde de büyük ihtimal suya atlayacaktır. Çünkü kendilerini suda daha güvende hissediyorlar. Konu dağılmasın, bence siz gene 8 saat açık tutun onlar zaten kendine göre ayarlıyorlar.

Sabah işe giderken acık bırakacağım akşam kapatacagım teşekkür ediyorum

Önemli değil.
Ben bazen geç geldiğim için vs bu gibi durumlarda açık kalmasınlar diye 24 saat çalışan ısıtıcı ve filtre haricindekileri zamanlayıcı kullanarak ayarladım. Kendileri 24 saat uygun zamanlarda otomatik açılıp kapanıyor. Elektrik kesintilerinde ufak ayar yapmak gerektiğini farkediyorum ki zaten sık olmuyor. Aklınızda bulunsun.

Anladim tesekkurler uvb isigin mesafesi 7 cm falan uzakliginda veterinere sordum sorun olmaz dedi fikri olan varmi ?

13W ise 20 cm, 26W ise 30 cm uzaklıkta olmalı. Uzak olmaz ama belki 2-3 cm yakın olabilir.

Geri