Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaramazlığın sonu :)

Hayvan kendini cama doğru yaslayıp tırnağını tabana takıp düzelir. Tabi bunu ilk öğrenmesi biraz zaman alacaktır. Hayvan panikleyip düşmediyse kaçma girişimi çabasından kaynaklı bir durum var. Ama camlar yüksek kaçamaz. Bu haline ara ara denk geleceksin. 20 cm kabuk boyunu geçince lambanın çanağına basıp destek alıyorlar. Ayak tabanları yanıyor ama girişimler bitmiyor.

Neyseki hayvan erkek dişiler bu konuda daha etkin. Özellikle yumurtlama zamanı bu kaçış planları artıyor.

Folyo çanak arkasında hava deliği varsa kapamasın. Alt kısmını da ampul ucuna kadar uzat. Ampul ile direk göz temasın olmasın.
 
bu ışığın biraz bile olsa bize ölümsüz etkileri olabileceği için sardım. Oğlumla akşamları ayni odayı paylaştığımız için böyşe bir önlem aldık


Tamamdır Cem bey aşağı doğru uzatırım folyoyu. Bizim şapşal dönerken zorlandı biraz artık büyüdü iyice. Boynundan destek alıp dönüyor :) kendisi biraz kıpır kıpır :)
 
Uv'nin bize zararı daha çok göz temasında. Derimiz lamba altında tutmadıkça etkilenmiyor ama gözleri ağrıtıyor. Ben bunu da test ettim. Yarım saat kadar gözlerime gölge gibi perde indi ve gözlerimin içi bir süre sızladı. Bu sebeple ampul sadece hayvanı görecek şekilde folyo ile çerçevelenirse iyi olur. Şimdi tam anımsayamadım uva ve uvb'nin birisi camdan geçerken diğeri geçemez yansır. Sanırım uvb geçmiyordu. Ama sonuçta radyasyon verdiği gerçeği var.
 
Doğru hatırlıyorsunuz uvb camdan geçemiyor, uva camdan geçebiliyor
 
Geri
Üst