Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaslari ve boylari büyük kaplumbaga

bumble bee

Bordo Bereli
Tatil icin geldigim yerde kabuk boylari tahminimce 15 20 23 ve 25 cm boylarinda yasini almis kaplumbagalar buldum. Eger akvayumunda yeterli yari olupta bu boylarda kaplumbaga arayanlar icin buradan alip istanbula getirebilirim. Fiyatina 5 TL dediler ama sorun olmaz bedavaya bile getirebilirim. Yasama alanlari cok kotu ciddi ciddi icim ciz etti onlari öyle gördügumde. Benim yeterli akvaryumum olsa hic düsünmeden alacagim ama malesef. Dedigim gibi alip istanbul ici iyi bakabilecek kisilere getirebilirim. Yeterli oradan kurtulsunlar.

İsteyen olursa cinsiyet olsun boy olsun diger tüm detaylara bakarim. Fotograf koyarim.

Hepside saglikli gozukuyordu cok sukur simdilik

Kaplumbağa'lara iyi bakan petshop görmedim ben. Nasıl olsa çok ve ucuz diye düşünüyorlar. Zaten iyi şartlarda baksa bu sefer masrafı çok olacak. Hem büyüdüğünü görünce bizim milletimiz almaz ki. Gerçekten çok yazık ediyorlar güzelim hayvanlara. :/

Cvp: Yaslari ve boylari büyük kaplumbaga

Yok baris vallahi orada baliklarin yaninda bos akvaryumlari vardi ici su dolu ve iki gundur bakiyorum bos hep. Kocaman hayvani olum fanusu yerine akvaryuma koyabilir, hacmi yetmesede olum kabindan iyidir en azindan. Hem madem amac satmak oyle kab da kimildayamadan duruyorlar, akvaryumda kucuk capli bir yuzme durumu gerceklestirir ve alicilarin gozune de hitap eder.

Burasi karadeniz de bir sahil kesmi. Kaplumbagalarda en dusugu 15 cm civari. Acaba en azindan en buyuklerini alip denize salsam ? Bilgili kisilerden onay alabilirsem baska carem yok gibi gozukuyor.

Tatlı su kaplumbağasını denize salamazssınız zaten. Öldürmek demek olur bu.

Saolasin selim bey.

Memleketim de bir tatli suyun oldugunu hatirlattin bana, buralarda cay diye adi gecen tatli suya birakacagim. Balik falan tutarken sık sık aga takiliyordu kaplumbaga simdi aklima geldi.

Olmaz Emin orada yaşayan habitatı tehlikeye atma. Bizim kendi türlerimizin neslinin devamını etkiliyor bunlar. Avrupada da istilacı tür durumunda. Bu hayvanlar ölecekse sorumlusu bu yaşa getirip pet shop bırakanlardır.

Geri