Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Kaplumbağa

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar yeni yavru bir kaplumbağa almayı düşünüyorum.Süleman'ı ve akvaryumunu bilen bilir.Ben Süleman'la yaşayacağını pek zannetmiyorum.Süleman biraz agresif bir kaplumbağa belki yerini paylaşmayabilir.Veya yeni gelecek kaplumbağanın karekteri farklı olabilir.Ama ilk alışta denemek isterim.Ayrıca ayırabilecek imkanım var.Yede kuru alan vs. var.Sizce ne yapayım? Bir sorumda Süleman'la birlikte yaşayabilir mi? Eğer sorun çıkarırsa ayırabilirim.

Akvaryum;
mailto:/2i1gwf5.jpg

Her kaplumbaga daha fazla sorumluluk demek. Suleyman'in akvaryumu ona gore kucuk. Onun icin gerekli ortami saglamaniz gerek. Anlasamaz diyorsunuz yani sonuc olarak iki ayri 100 litre. Bunu yapabilecek misiniz henuz Suleymanin akvaryumu bile yetersizken ?
Birde Suleyman yavru bir kaplumbagaya arkaslik edebilmek icin cok buyuk. Gormediginiz bir zamanda buyuk zararlar verebilir yavruya.

Cvp: Yavru Kaplumbağa

ecem hanım bence doğru söylüyor.. akvaryum hadi neyse de daha bir çok yavru kendi arasında zor anlaşırken kendinden yaş ve cüsse olarak büyük bir kaplumbağa ile nasıl yaşasın.. bence olmaz yavru bir kaplumbağa ama belki süleman'ın yaşında bir kaplumbağa olur.. ama o zaman çok büyük bir akvaryum gerekir

Yeni bir kaplumbağa büyük sorumluluk.
Süleman'dan ayrı beslemek istersen o şekilde al.Yanyana belki çok iyi anlaşırlar belki de kavga etmeden duramazlar.
Benim tavsiyem ayrı bir sistem kuracaksan o zaman yeni bir kaplumbağa sahiplenmen yönünde.

Anladım aslında ben ayrı bir sistem kurmak istemiştim.Ama vazgeçtimde denebilir :)

Zaten ayrı bir sistem kaçınılmaz. Özellikle 10 cm aldındaki kaplumbağalarda 3-4 cm fark bile sorun. Kavga etmeseler bile yem yerken fazla çırpındıkları için küçükleri fazlaca darbeye maruz bırakıyorlar. Buda görünüşte yaralanma olmasa da sersemlemelerine sebep oluyor. Yem yemek için sürekli birini çıkarmakta onları strese sokabilir. En azından boyları yaklaşana kadar her halikarda ayrı tutulmalı.

Ben 4 kaplumbağayı 3 akvaryumda besliyorum. Tür ve boy farkları şu aşamada bunu zorunlu kılıyor.

Ek olarak bunada değinmem gerekti.

Geri