Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbağam için

artemis

Yeni Üye
Merhabalar, ben 16 yaşındayım -belki de aranızda en gencim ^^ - ve su kaplumbağasına bakmak çok istiyordum, çok seviyorum kaplumbağaları. her neyse, kuzenim normal bir akvaryumda balık gibi fazla ilgilenmeden bile olsa 1-2 senedir kaplumbağalarını beslemişti, onlar kocaman olunca özendim tabii. ben de almak istedim ve aldım, fakat pet shopdan bize fazla bir bilgilendirme yapmadılar ve ben de araştırmadan aldığım için pişman oldum zaten. açtığınız konuları teker teker okudum ve şu an anlıyorum ki çok büyük bir hata yapmışım. dediğim gibi 16 yaşındayım, yani para biriktirmeden kaplumbağa için yeterli bir teçhizat almam mümkün değil. e annem de böyle hayvanlara bakmayı sevmeyen, kaplumbağa içerdeyken klima açan biri olduğu için durum zorlaşıyo tabii. kendi imkanlarımla en fazla yavru kaplumbağam için en azından yaşamasını ve acı çekmemesini sağlayacak bir ortam nasıl yapabilirim? çünkü çok hareketsiz duruyor, çok üzülüyorum ve verecek kimsem de yok. şimdiden teşekkürler.

Cvp: yavru kaplumbağam için

Gerekli ekipmanları sağlayamayacaksanız birisine sahiplendirebilirsiniz veya petshopa geri vermenizi tavsiye ederim.

Ekipmanlar olmadan ne desek boş olur. Su hacmi yetersizse hayvan eziyet çeker. Çok kısa süre bir kaç gün belki ekipmanlar alınana kadar idare eder. Olmadı sahiplendirme yöntemini öneriyorum.

ona yeterli bir akvaryum alıp gün boyu güneşin önünde bıraksam birkaç hafta bekleyebilir mi sizce :(

Gündüz ısıyı biraz sağladınız diyelim. Gece suyun bulunduğunuz yerde düştüğü derece kaç olacak acaba?
Güneşlendirmeyi kıs men sağlarsınız ama gölgelik yerde gerekir. Sürekli güneşte olmaz. Yani iş çok zor olur.

pet shop'un geri almadığını ve sahiplenecek birisinin de olmadığını düşünürsek çok zor durumum yine de teşekkür ederim cevap verdiğiniz için :'(

Hayvan beslemek sorumluluk ve özveri gerektiriyor. Onların sağlığı ve hayatı bizim sağladığımız şartlara bağlı. Biraz aileden destek birazda kendi çabalarınız ile geçici bir sistem ile başlayın derim. Aksi halde eziyeti son bulmaz. 10-12 yaşında forum üyelerimiz olduğuna göre siz ortalamadasınız. Umarım olumlu bir çaba ve netice gelir.

Doğaya salabilirsiniz diyeceğim ama şuanda çok küçük belki biraz büyük olup yüzmeyide iyi derece bilseydi bir dereye bırakabilirdiniz orada kuru alan ısıtıcı vs . sorunlarda çekmez her şey var :) Bence en az 1 yaşında olmalı ondan sonra sahiplendirecek birini bulamazsanız doğaya bırakmak en iyi yol.

elimden ne gelirse onu yapacağım. gerekirse gitar paramdan alırım ehe. sağolun tekrardan. başlangıç için ne önerirsiniz yani en kısa zamanda temin edilmesi gereken araçlar nelerdir?

Res yani kırmızı yanak ülkemizin doğasına ait değil ve bırakılmamalı. Amerika kıtasına bırakmak gerekir. Habitatımızı ve yerli türlerimizi olumsuz etkiliyor. Avrupa ve ülkemizde bu doğaya bırakılan resler istilacı konumuna geldi. Çizgili ve benekli neslinin tehlikeye girme etkenlerinden biri.

artemis' Alıntı:
elimden ne gelirse onu yapacağım. gerekirse gitar paramdan alırım ehe. sağolun tekrardan. başlangıç için ne önerirsiniz yani en kısa zamanda temin edilmesi gereken araçlar nelerdir?

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bu konuda gereken herşey mevcut. Okuduktan sonra bize düşündüğünüz sistem için tekrar danışabilirsiniz.

Geri