Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaz yaklaştıkça sorunlarım ve sorularım

Zilli Hayri

SKF Delisi
Uzun bir sürenin ardından geri döndüm.Bu arada Zilli nin kabuğu iyileşti.

SORUNLARIM

Yaz aylarında kaplumbağaların suyu koktuğu için ev halkı rahatsız oldu.Beni veya insan gördüklerinde çıldırmaları.

SORULARIM

Bu kokuyu nasıl yok edebilirim?
Bu huydan nasıl vazgeçirebilirim?
65*50*45 ölçüde bir akvaryum bizi en çok 2 sene süreci kadar idare eder mi?

Cvp: Yaz yaklaştıkça sorunlarım ve sorularım

Çıldırmaları açlığa mı bağlı ? Birde filtre yokmu abicim akvaryumda ? Birde o akvaryum 2 kaplumbağaya yetmez 2 yıl

Emre abinin verdiği programı uyguluyorum.Evet sanırım aç kalıyolar.Evet filtre var ama hani şu dış filtre gibi ev filtre yaptık onu koymayı düşünüyorum.Normal filtre çok güçlü de.Şeyden dedim evimiz küçük büyük akvaryum sığmıyo.Seneye veya 2 yıl sonra ev alıcaz.Oraya geçtiğimiz zaman büyük dolaplı akvaryum alıcaz da.Hani bu süreçte idare etsinler diye.

ben sana hemen bir öneride bulunayım. aspiratör yapıp balkona yada baca deliğine bağlıyorsun koku falan kalmıyor. hemde elektriksiz çalışanını yapabilirsin. kendin yap sitesinde büyük bilgisayar fanlarının etrafına mıknatıs bağlayarak kokuyu dışarı attırabilirsin.

tek yapman gereken aliminyum kağıtlı aspiratör (baca dirsek boru olarak da geçer) borusu 40-50 watt pc fanı (4 tane 10-20 wattlık fan da olabilir) bir tane strech film...

çok basit ve kolay. hem evdekiler de elektrik harcadığına kızmazlar :)

fikir verir belki ;

https://www.youtube.com/watch?v=8t7NWGzHhQc

O aspiratör işi sıkıntı.Onun yerine en iyisi parfüm alacak olmam galiba...
Ama fikir güzel teşekkür ederim.

Açlık olayına çözüm yok Burcu, biliyorsun onlar hep aç, sen yine Emre'nin verdiği programı uygulamaya devam et. Evdekileri rahatsız etmemek adına çok fazla akvaryuma görünme :D Bide koca ayaklarıyla cup cup su sıçratıyorlar.

Koku olayı hayvanlar büyüdükçe, akvaryum küçük kaldıkça olabilir :( Filtre çözüm olabilir farklı yöntemler de varsa yardımcı olabilir.

Akvaryum ebatları sende biliyorsun 2 yıl için yine küçük Burcu :( maalesef bizim planlarımız onlara uymuyor.

Bu arada Hoş geldin tekrar kabuk iyileşmesine sevindim.

Parfüm çözüm değil canim, Hatta zararlı olur gibime geliyor. Ayrıca iyice karışık bir koku ortaya çıkar, oda spreyleri içinde aynı şeyi düşünüyorum emin olmasam da mantıken yorumladım.

olivia-peter' Alıntı:
Açlık olayına çözüm yok Burcu, biliyorsun onlar hep aç, sen yine Emre'nin verdiği programı uygulamaya devam et. Evdekileri rahatsız etmemek adına çok fazla akvaryuma görünme :D Bide koca ayaklarıyla cup cup su sıçratıyorlar.

Koku olayı hayvanlar büyüdükçe, akvaryum küçük kaldıkça olabilir :( Filtre çözüm olabilir farklı yöntemler de varsa yardımcı olabilir.

Akvaryum ebatları sende biliyorsun 2 yıl için yine küçük Burcu :( maalesef bizim planlarımız onlara uymuyor.

Bu arada Hoş geldin tekrar kabuk iyileşmesine sevindim.

Parfüm çözüm değil canim, Hatta zararlı olur gibime geliyor. Ayrıca iyice karışık bir koku ortaya çıkar, oda spreyleri içinde aynı şeyi düşünüyorum emin olmasam da mantıken yorumladım.

Babam bir kere sen tut yem ver o zamandan beri böyleler gari...

Akvaryum peki bana 1 yıl gibi bir süreç yeter mi?

O zaman camın dibine alıyım bir de akvaryumlarını büyüteyim bakalım o zaman nasıl olacak?

Teşekkür ederim.Tek ablam Neslihan ablamaaa.

Bir de GAMARRUS BENİMKİLERE DOKUNUYO.O yüzden fazla kokuyo.

Burcu evet parfüm yasak onlar kimyasal hep yani neden koktu bu kadar anlayamadım vallahi belki kabuktan ötürü kokmuş olabilir ama

Ağustos' Alıntı:
Burcu evet parfüm yasak onlar kimyasal hep yani neden koktu bu kadar anlayamadım vallahi belki kabuktan ötürü kokmuş olabilir ama

Kabukları kokmuyor.Bir de Hayri deri değiştiriyor.

Sen yine programı kafa hacmi ölçülerine göre besle Burcu.
Filtrenin ve akvaryum büyümesinin faydası olacağını düşünüyorum.
Burcu şimdi aklıma geldi senin kuru alandaki tülbent koku yapıyor olabilir? Hala aynı mı?

bencede burcu bi kontrol et çünkü ağustosun yeri pis olsa bile bazen filtre doluyor temizlik kötüleşiyor hiç koku olmuyor ki ben kapasını kapalı bırakıyorum oda nem dolu olmasına ragmen pis koku olmuyor

olivia-peter' Alıntı:
Sen yine programı kafa hacmi ölçülerine göre besle Burcu.
Filtrenin ve akvaryum büyümesinin faydası olacağını düşünüyorum.
Burcu şimdi aklıma geldi senin kuru alandaki tülbent koku yapıyor olabilir? Hala aynı mı?

Tülbent küflenir gibi bir koku yapınca geçen gün attım. Strafordan yaptık.

Ağustos' Alıntı:
bencede burcu bi kontrol et çünkü ağustosun yeri pis olsa bile bazen filtre doluyor temizlik kötüleşiyor hiç koku olmuyor ki ben kapasını kapalı bırakıyorum oda nem dolu olmasına ragmen pis koku olmuyor

Ben kaplumbağalar rahatsız olmasınlar diye hep kapatıyordum.Şimdi kapatmasam mı?

cam falan açma ama havalansın genel olarak koku bi gitsin ama önemli olan kokunun nedenini bulabilmek

Ağustos' Alıntı:
cam falan açma ama havalansın genel olarak koku bi gitsin ama önemli olan kokunun nedenini bulabilmek

Annem suyun sıcak olmasından kaynaklandığını düşünüyor.Havalanınca gidecek gibi değil.

O koku sinmişse hala kokuyormuş gibi gelebilir. Yosunlaşma olan bir şey var mı akvaryumda onu da kontrol et.
Pencere - Kapı arasına önüne denk gelmesin akvaryum. Hava alsın derken hava akımında kalmasınlar.

olivia-peter' Alıntı:
O koku sinmişse hala kokuyormuş gibi gelebilir. Yosunlaşma olan bir şey var mı akvaryumda onu da kontrol et.
Pencere - Kapı arasına önüne denk gelmesin akvaryum. Hava alsın derken hava akımında kalmasınlar.

İsterseniz akvaryumun ve evin durumunu atayım onu yerini değiştiririz gerekirse.

Olabilir Burcu, Birde takip edin bakalım devam edecek mi koku.

olivia-peter' Alıntı:
Olabilir Burcu, Birde takip edin bakalım devam edecek mi koku.

Hayri nin ödemli yeri kokuyo olabilir mi acaba? Orası hem kızarmış.

İşte bunun fotoğrafı iyi olur Burcu

Orası tedavi edilmedimi Burcu ? Onuda veterinere götür olmazsa yada Emre veya Cem abi bir tedavi önermedimi ?

Geri