Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ybs+res bakımı

AHMEDO

Bronz 5 Üye
arkadaslar elimde bulanun üç kaplumbağadan biri ybs+res ama onu 1 yıldır res lerle aynı koşullarda bakıyorum ama kendi türünün koşullarında bakmak içinti yorum benim sizden istediğim ybs nasıl beslenir

benim yapacağım kaplumbağam yem ybs res olurduğu için iki bakım sartlarını ortalayıp bakmak

benim yapacağım kaplumbağam hem ybs res olurduğu için iki bakım sartlarını ortalayıp bakmak

Her iki türde aynı bakım şartları ve beslenme ile bakılır. Bu ikisi aynı türün alt gruplarına aittir. Su ve kuru alan ısısı olsun, beslenme olsun aynı düzende gidilmeli. Mix olan içinde konu aynı. Benim büyük tankta res ve cumberland var, küçük tankta cumberland, yellow belly ve mix var. Tüm ısı ve beslenme değerleri aynı.

Cvp: ybs+res bakımı

emre bey yerdiğiniz bilgiler için saolun

:'( Anlıyorum.Umarım hayvanları ayrı yaşam alanlarıyla ayırmak zorunda kalmazsınız...

yok ikisini de emre beyin dediği gibi aynı sartlada aynı akvaryumda bakıyorum

Her iki türde aynı bakım şartları ve beslenme ile bakılır.--------- Bu ikisi aynı türün alt gruplarına aittir. ----------Su ve kuru alan ısısı olsun, beslenme olsun aynı düzende gidilmeli. Mix olan içinde konu aynı. Benim büyük tankta res ve cumberland var, küçük tankta cumberland, yellow belly ve mix var. Tüm ısı ve beslenme değerleri aynı.
_________________________________________________________________________________

peki emre bey demiştiniz ki ( Bu ikisi aynı türün alt gruplarına aittir). dediğiniz o tür hangi türdür

Kavga etme durumları farklı türlerde çok yüksek. Örneğin çizgili ve res aynı akvaryumdaysa. Aynı yerde olmalarının bir dezavantajıda farklı ısı değerlerini her iki tür için uygulayamamak.
Aynı türün alt gruplarının kavga şansı (örneğin res ve cumberland) kendi grubu ile kavga şansı (örneğin res ve res) aynı, hatta çiftleşme niyeti olmadığı için bu konu sebebiyle daha az. Benim gözlemlerim ve edindiğim bilgi bu.

AHMEDO' Alıntı:
yok ikisini de emre beyin dediği gibi aynı sartlada aynı akvaryumda bakıyorum

Her iki türde aynı bakım şartları ve beslenme ile bakılır.--------- Bu ikisi aynı türün alt gruplarına aittir. ----------Su ve kuru alan ısısı olsun, beslenme olsun aynı düzende gidilmeli. Mix olan içinde konu aynı. Benim büyük tankta res ve cumberland var, küçük tankta cumberland, yellow belly ve mix var. Tüm ısı ve beslenme değerleri aynı.
_________________________________________________________________________________

peki emre bey demiştiniz ki ( Bu ikisi aynı türün alt gruplarına aittir). dediğiniz o tür hangi türdür

Tür adı slider. Ben bir konumda slider türlerini tanıtmıştım. Ama telefondan bulamadım şimdi. Aşağıda alt grupları vereyim.
Red eared slider
Cumberland slider
Yellow belly slider
Rio grande slider

Amerika kıtasındaki bir çok tür bu şekilde alt gruplara ayrılır. Map tutrtles, painted turtles, diamonback terrapin türleride slider türleri gibi çeşitlidirler.

verdiğiniz bilgiler için saolun :yuppi:

@aek

Emre abi benekli kaplumbağalar nasıl bir şey kimse beslemiyor onları akvaryumda sanırım . Onlar hakkında bilgin varmı abi ? Onlar sanırım çok çabuk kocaman oluyor .

benim bildiğim kadalıyla onlar yelli tür türkiyede bir çok sulak yelde bulunuyo

Evet beneklilerde ülkemiz ve kısmen avrupa ve orta asyada bulunur. Beneklilerin nesli özellikle ülkemizde daha da tehlike altında Emre. Bunlar bataklık yani çamur kaplumbağası familyasından. Kurutulan bataklıklar sebebi ile yaşam alanları çok daraldı. Diğer su kaplumbağalarına göre karada daha çok vakit geçirebilir ve yol alırlar. Ayak yapılarıda bu anlamda daha farklıdır. Bu hayvanlara uygun akvaryum kurmak bu sebeplerden dolayı daha zor.

Geri