Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yellow bellied slider

tosbik57

Bordo Bereli
mailto:/19/v/njb6t.jpg

Latince Adı: Trachemys Scripta Scripta Boyutu: Erkekler Dişilerden Daha Küçüktür Erkeklerin Boyutu 18-20 Civarları Dişilerin İse 25-35 Civarı

Sıcaklık: Kışın 28 Derece Yazın İse 30-35 Derece
Anavatanı: Florida

Uygun Ortam: Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları ile Aynıdır.
Büyükçe Bir Akvaryum Isıtıcı Filtre Kuru Alan Spot Lamba Uvb Lamba Doğada Bulundukları Yerler:
Göl, Nehir, Akarsu, Su Birikintileri Vb. Yerler Bakımları ve Hemen Hemen Tüm Özellikleri Red Eared Slider - ( Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası ) İle Aynıdır.

Ekli dosyalar

• Document.doc
    12.5 KB · Görüntüleme: 13
Cvp: yellow bellied slider

Fatih,
Bu türün esas adı sarı karınlı. Ancak yanaklarındaki büyük sarı çizgiler sebebi ile sarı yanak olarak adlandırılıyor. Aynı şekilde cumberland olan içinde yanaklarındaki kalın çizgiler sebebi ile sarı yanak denildiği oluyor. Şimdi bunu neden anlattım. Konu başlığın yellow belly, ancak resimdeki cumberland :) Hatta ben ilk zamanlar bunu çiftlik üretimi sanıp sonra öğrenmiştim.

Bir kaç resim eklemek istedim.

mailto:/img507/9407/yellowbellynormal.jpg

mailto:/img853/548/trachemysscriptascripta.jpg

En önemli özellikleri alt kabuk sarı olup, önde 2 yada 4 benek bulunur. Ynaklarında kalın yukarıdan aşağıya uzanan sarı çizgisi vardır.

Cvp: yellow bellied slider

Hayır Fatih, sorun yok. Anlatımın kısa ve öz olarak güzel.

Cumberland ve yellow belly farkı görünsün diye mesajında düzenleme yapmadım. Sonuçta çok benzer türler.

Geri