Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yem sorunsalı

Jeru

Yeni Üye
Merhabalar,

Bir süredir forumu okuyorum, bugün üye olup bir kaç şey yazmak istedim.
2 Adet kırmızı yanak su kaplumbağası besliyorum. Yaklaşık 4 senedir birlikteyiz. 2 yıl kadar Sera Raffy P. Raffy Royal ve tetra reptomin ile besledim. Daha sonraları maddi olarak kötüleşmeye başladığımdan daha ucuz ve az çeşit yem kullandım. Şükür ki bugüne kadar ufak tefek sorunlar dışında iyiyiz.

Fakat artık bu canavarlara yem yetiştiremiyorum. Pond yemler ile besleniyorlar şu sıralar. Her gün yarım avuç'tan biraz daha fazla kadar yem veriyorum ikisi için. Geceleri de oynaşırken 3-5 parça yem. Onlara çok değer veriyorum bu yüzden bir sağlık problemi ile karşılaşmalarını istemem.

Sağlıklı görünüyorlar, hareketleri normal fakat bir obezite sorunu yaşayabilme ihtimalleri nedir?

Bu bana normal geliyor fakat yinede aklımdaki soru işaretini yazma ihtiyacı duydum.

teşekkürler.

Kafalarını ve kol/bacaklarını tamamen kabuklerının içine çekebiliyorlarsa obez değiller diye biliyorum.Fazla, tek tip ya da protein ağırlıklı besleme kabuk deformasyonuna neden oluyor. kabukta piramitleşme oluşuyor. kapluşlarınız 1 yaşını geçeli çok olmuş. bende yeşillik sebze vs. verirseniz maddi olarak da zorlamayacaktır.

eğer dediğin doğru ise obezite diye bir sorunumuz yok demektir.. kabuğunu fırçalarken şekilden şekile girebiliyorlar:)

yeşillik konusunda aslında baştan yaptığım bir şey -hata mı bilmiyorum- canlı-cansız yem dışında bir şey kullanmadım.. taze karides veriyorum 2-3 haftada birer tane büyüklerinden..

bu yüzden geçenlerde de denedim, az önce de denedim marul'a yanaşmıyorlar:)

Alıştırman gerekir. 1 yaşından sonra otçul ağırlıklı beslemek daha doğru. Canlı yem vermemeni tavsiye ederim. çünkü 1 canlıya olan sevgimizi tüm canlılara karşı göstermeliyiz diye düşünüyorum. Marul konusunda inan ne farkı var bilmiyoruma ma benimkiler de marulu yemez ama kıvırcığa bayılırlar. ara ara üzüm atarsan üzümü çok severler fesleğen de sevdikleri bitkilerden. etçil beslenirken bir anda yeşillik yemeleri zor tabii. bir gün sabah yemek verme akşama kadar acıktır istersen. akşam 1-2 tane kıvırcık at sularına. büyük ihtimal yiyeceklerdir. hemen olmasa da sabaha kadar yemiş olurlar diye dşünüyorum. Yine aralarda şimdiki yemlerinden de verirsin.

ölüm fanuslarında beslemek pek akıl işi gibi gelmiyor bana..
akvaryumda.

Geri