Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem ve bakım hakkında

bozerhan

Yeni Üye
Herkese merhaba. Bu forumda yeniyim ve baya yararlı bilgiler edindim. Öncelikle böyle bir site kurduğunuz için teşekkür ederim:)
Soruma gelirsek 2 gün önce 2 tane yavru su kaplumbağası aldım ve kaplumbağalar yanında şunları aldım. Bana bunlar hakkında yardımcı olabilir misiniz? Bunlar iyi mi?

mailto:/2vt7bsn.jpg

Soldan başlayarak söylüyorum.
Kuru karides yemi
Sebzeli yem
Kabuk koruyucu(forumda kabuk koruyucu kullanılmaması gerektiğini duydum. zararları nedir acaba?)
Reptivit diye suyuna 4-5 damla kattığım vitamin

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:)

Sera Raffy I ara yemdir.Birtanede Sera Raffy P alırsanız ana yem olarak herşey tam olacak...Kabuk koruyucu kabuga zarar verebiliyor.Uv ışınlarıyla koruyun kabugunu :) Uvb lamba olarak adlandırılan lambayla güneşlendirmelisiniz.
Not:Çitliyo'da resimde.Onu vermeyeceksınız umarım :D

İlk önce kaplumbağalarınız hayırlı olsun.
Raffy ı ek yem olarak iki günde bir kullanılır.Diğer yem hakkında bir bilgim yok ama ana yem olarak kullanılabilir galiba.Ana yem olarak raffy p yi öneririm.
O kabuk sertleştiriciyi atın gitsin.Kullanmanızı tavsiye etmiyorum.Onun yerine daha sağlıklı yöntemleri kullanabilirsiniz.Mürekkep balığı kemiği gibi.Forumda ararsanız kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Vitaminiz ne iyi ne kötü bir vitamin.Kaliteli yemlerle kullanıldığında işine yarar.
Kaplumbağalarınızın yaşam ortamı nasıl?

Cevabınız için teşekkür ederim.
Kaplumbağalarımı şimdilik büyükçe ve nispeten derin bir plastik kapta tutuyorum. Kabın içinde taşlardan yaptığımı bir kuru alan ve filtre var. Isıtma olayını şimdilik masa lambamla sağlıyorum. Birazdan akvaryum bakmak için dışarı çıkacağım. Kalıcı yaşam alanlarını kurduğum an fotoğrafları paylaşacağım.

Akvarumdan önce ısıtıcı alın mutlaka.Isıtıcı olmadan akvaryumun hiç bir anlamı olmaz.

furkan54ozan' Alıntı:
Sera Raffy I ara yemdir.Birtanede Sera Raffy P alırsanız ana yem olarak herşey tam olacak...Kabuk koruyucu kabuga zarar verebiliyor.Uv ışınlarıyla koruyun kabugunu :) Uvb lamba olarak adlandırılan lambayla güneşlendirmelisiniz.
Not:Çitliyo'da resimde.Onu vermeyeceksınız umarım :D
Cevabınız için teşekkürler.

Yok. O benim yemim:D:D

Evet. Gittim ve yeni akvaryumumu aldım:) İşte resimler. Görüşleriniz benim ve kaplumbağalarım için çok değerli:)
mailto:/mmtzys.jpg
mailto:/2vbv8ut.jpg
mailto:/2nk28n9.jpg
İşte böyle.
Birkaç sorum olacak.
Kaplumbağalar ısıtıcının etrafında dolaşırken ısıtıcını ısısı onlara zarar verir mi?(Sıcaklığı 28 dereceye ayarladım)
Filtre akvaryumda baya bir akıntı yapıyor. Bu kaplumbağaları rahatsız eder mi?
Yemlerini suyun içerisine mi yoksa kuru alana koymalıyım?
Şimdilik bu kadar:)
Cevaplarınız için şimdden teşekkür ederim.

Isı onları rahatsız etmez diye dusunuyorum.Rahatsız ediyorsa uzaklasırlar zaten :)
Akıntıyla oynayan kaplumbagada var.Rahatsız olan kaplumbagada :) dediğim gibi rahatsız oluyorsa kendını rahatsız olmayacağı biryere çeker :)
Yemlerini elınızle uzatın gelıp elınızden ceksınler.Böylece size alışmış olurlar bir yandan...
Akvaryum hayırlı olsun ileride büyütmek gerekebilir. :)

furkan54ozan' Alıntı:
Isı onları rahatsız etmez diye dusunuyorum.Rahatsız ediyorsa uzaklasırlar zaten :)
Akıntıyla oynayan kaplumbagada var.Rahatsız olan kaplumbagada :) dediğim gibi rahatsız oluyorsa kendını rahatsız olmayacağı biryere çeker :)
Yemlerini elınızle uzatın gelıp elınızden ceksınler.Böylece size alışmış olurlar bir yandan...
Akvaryum hayırlı olsun ileride büyütmek gerekebilir. :)
Cevabınız için teşekkür ederim. Benimkiler akıntıyla bi oraya bi buraya gidip duruyolar ama sanırım hoşlarına gidiyo:) Birde titreşimdenmidir nedir genelde filtrenin üstünde duruyolar:p

Hayırlı olsun çok güzel olmuş evleri :)
Alışamadıkları için değişik hareketler sergilemeleri normal :)

bence çok rahat olmuş :) gözede hitap ediyor :) kapluşlar için en güzeli bence böyle :))

Geri