Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yememe sorunu

percus

Bronz 4 Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
40
Arkadaşlar benim 18 aylık bir kapluşum vardı.Cahilliğimden dolayı onu ölüm fanusunda bakıyordum.Şans eseri internette dolaşırken bu forumu gördüm ve kapluşuma 45 litrelik akvaryum filitre ısıtıcı ve termometre aldım herşeyini uygun hale getirdim.Kapluşum 18 aydır tek başınaydı ve bir tane daha kapluş aldım.Şimdi yaşadığım sıkıntılara gelince?18 aylık kapluşum hiç büyümüyor halen 2.5 cm kabuk boyu.fakat 1 aydır aldığım kapluşum 3cm idi 1cm büyüdü ve şimdi 4cm uzunluğunda kabuk boyu.Eski kapluşum yem yemiyor ikisi için suya yem atıyorum ama yeni kapluş hepsini hemen yiyor.Eski kapluşum isteksiz bir halde 1 aydır. Hep kuru alanda herhangi bir hastalığı yok gözüküyor.Bir de yeni aldığım kapluşum eski kapluşumun kabugunun yan kısmını ısırdığını gördüm (yem atarken). Ne yapmalıyım bilmiyorum?Şimdiden teşekkür ederim.
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Kapluşunuzun büyümeme sebebi plastik kap içinde beslemenizden dolayı büyük ihtimalle. Birde bu ana kadar plastik kapta besleme gibi bir hata yaptığınız için hastalanmış olabilir. Kuru alanda durması, yem yememesi ve halsiz olması kaluşunuzun sağlıklı olmadığını gösteriyor maalesef. Eğer soğuk algınlığı geçiriyorsa su ısısını 30 dereceye yükseltin. Vitamin takviyesi yapın ve iki kapluşu birbirinden ayırın. Eğer eski kapluş hastaysa hastalık diğer sağlıklı kapluşada geçebilir. Geçmiş olsun...
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Bir de stick yemleri elinizle direkt kaplumbağanızın ağzına verin, böylelikle istediğiniz miktarda yemiş olurlar.

Yeşim Hanım'ın dediği gibi su sıcaklığını yükseltme dışında kaplumbağanızın yemlerine bir süre vitamin damlatın ve bu durum geçene kadar bir süre akvaryumun üstünün 3/4ünü kapalı tutun. Eğer basit bir soğuk algınlığı ise bir süre sonra düzelecektir.

Ayrıca ufak kalan kaplumbağanızı protein ağırlıklı besleyin, karidesi biraz daha fazla verebilirsiniz bir süre.

Bir de yem verme sırasında ufak tefek ısırma olayları olabiliyor; eğer gün içinde tekrarlamıyorsa sorun teşkil etmez.
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Kapluş soğuk algınlığı geçiriyor gibi geldi bana eğer öyleyse iştahının olmaması çok doğal. Birde Emin beyin dediği gibi elle vermeyi deneyin umarım yer :)
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Valla karides gibi yemlerim yok yemim tek çeşit burada öyle çeşit çeşit yem yok arada bir yumurta beyazı veriyorum bide o hazır sebze yemleri var onları veriyorum.Yemleri elimle veriyorum ama eski kapluşum zaten elimden yem yemiyordu fakat yeni kapluş elimde yem gördüğünde çılgına dönüyor hemen yemi yiyor elimi ısıracak diye korkuyorum :) Dediğiniz gibi suyun ısısını 30 derece yapacağım.
Isırma olayıda yem atınca olmuştu yemin biri eski kapluşun yanında idi yeni kapluşta sinirlendi ve ısırdı eski kaplumbağanın kabuğunu. Arkadaşlar valla sizlerin hakkı ödenmez Allah razı olsun yardımcı olduğunuz için...
 
Cvp: Yem yememe sorunu

ya hiç mi inmez kuru alandan ya hiç mi yemez olduğu yerde durmuş arada bir suyun içine atıyorum ki yüzsün geri hemen kuru alana çıkıyor yemi ağzına kadar götürüyorum hiç oralı bile olmuyor.Bu arada suyun sıcaklığını 30 derece yaptım akvaryumun üstünü yarıdan fazlasını kapattı bekliyorum artık hastalanması için hiç bir sebep yoktu son zamanlarda ama durgunlaştı neyse takip etmeye devam edeceğim ben değişen herhangi bir durum olursa bilgilerinize sunacağım..
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Sanırım kaplumbağanız akciğer enfeksiyonu geçiriyor.
Kuru alanda fazla durma yem yememe en açık belirtileri bu hastalığın.
Eğer imkanınız varsa bir veteriner hekim tarafından muayene edilmeli ve tedaviye başlanmalı.
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Valla hocam ağrıda oturuyorum.veteriner hekime sordum fakat anlayan yok gülen bile oldu bana öyle bir memlekette yaşıyorum yani.Anlamadığım şey su ısısı iyiyken ve hiç soğuk alma gibi bir durumu yokken neden hasta olsun önceden olsa tamam ölüm fanusunda bakıyordum ama 2 ay oldu nerdeyse ekipmanlarını alalı ve son 20-25 gündür böyle isteksiz bir halde anlamadım valla hocam inşallah kötü bir durumu yoktur elimden bir şey gelmiyor.Kapluşumun kabugunda pembeleşme felanda yok isterseniz fotograflarını çekerim istediğiniz kadar yeterki siz bilgilerinizi esirgemeyin... Teşekkür ederim herkese...
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Mehmet Bey,

Bu tarz durumlarda İstanbul'da bile yaşasanız kaplumbağadan anlayan veteriner hekim bulmak oldukça güç. Ancak şundan eminim ki en bilgili ve ilgilenen kurumlar tıp fakültesi veterinerlik bölümleri oluyor. Emin değilim ama orada Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ziraat-Veterinerlik Fakültesi bölümü mevcutmuş. İmkanınız varsa gidip, orada gösterin derim.

Basit bir soğuk algınlığı da olabilir su sıcaklığını yükseltmişsiniz, gece akvaryumun üstünü 3/4 oranında kapayın ve bir süre ağzına vitamin vermeyi deneyin. Bunu temiz bir enjektör ile yapabilirsiniz. Aynı şekilde suda ıslattığınız mamayı da vitaminle bulayıp şırıngala ağzına verebilirsiniz.

Sevgilerimle..
 
Cvp: Yem yememe sorunu

arkadaşlar halen aynı durum devam etmektedir su sıcaklığı 30 ve akvaryumun üstü3/4 kapalı.
kapluşlarımın biri sanki kör olmuş gibi hiç bir şey görmüyor.Gözleri açık hep ama görmüyor eminim görüyorsada çok çok çok az görüyor çünkü ne yaparsam yapayım hiç bir tepki vermiyor.
Yaklaşık 2 sene oldu hep o yeşil stik ve arada bir yumurta beyazı veriyordum.Acaba yediği şeylerden mi sıkıldı bilmiyorum çare arayışındayım bulamıyorum gözlerinin feri gitmiş diye bir tabir vardır ya benim kapluşumunda gözlerinin canlılığı gitmiş feri sönmüş gibi yani....
 
Cvp: Yem yememe sorunu

ilk defa gecenin saat 2sinde 2 tane stik yeşil yemlerden yedi inşallah düzelir diyorum ama ümidim yok yavaş yavaş kapluşumun ölümünü izliyor gibiyim.
 
Cvp: Yem yememe sorunu

yemi atın bırakın onlar bulup yerler acıkınca merak etmeyin birşey olmaz benim kaplumbağalarımda ilk önce yemediler 2 3 hafta sonra başladılar ben atıyordum bırakıyordum yemi suyu pisleniyor ama yem yiyorlar alışıyorlar
 
Cvp: Yem yememe sorunu

Güneşlendirmeye çıkardığınız bir zaman ya da ev içerisinde hava akımına maruz kalmış olabilir. Anladığım kadarıyla kapluşunuz akciğer enfeksiyonu geçiriyor, böyle durumlarda sürekli kuru alanda duruyorlar ve dediğiniz gibi kolay kolay tepki vermiyorlar. Dün gece yemek yemesi çok iyi belki su sıcaklığı arttığı içindir, kuru alan lambanız kapluş kuru alanda durduğu süre boyunca açık kalsın. Enjektörle ağzından yem ve vitamin vermeyi deneyin, eğer başarabilirseniz aynı şekilde ilaç tedavisi de uygulamanızı öneririm tabii öncelikle imkan dahilindeyse bir veterinerle görüşmelisiniz. Hastalık sağlık bölümünde akciğer enfeksiyonu sabit başlığını inceleyin, orada tedavi kısmı da var. Aklınıza takılan birşey olursa yardımcı oluruz yine.
 
Geri
Üst