Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemek yemiyor ve hep kuru alanda duruyor

radiohead

Yeni Üye
kaplumbağamı alalı 4 gün oldu. bu gün ısıtıcı taktım akvaryuma akvaryum fazla büyük değil yaklaşık 7lt su alıyo. ısıtıcı 28 dereceye getirdim. yalnız hiç yemek yemiyo. ben elimle kıyma veriyorum ama onun yalnızca ağzına aldığı kadarını yiyo geri kalan parçalanınca dibinde durduğu halde yemiyor. bi de sürekli kuru alanda duruyor. bi de kuru alanı ısıtmak için normal lamba kullansam bi zararı olur mu?

Cvp: yemek yemiyor ve hep kuru alanda duruyor

Kuru alanı ısıtmak için soft yani dışı beyaza boyalı ampul kullanabilirsiniz. Yoksa eğer alana kadar normal ampul de kullanabilirsiniz. Kaplumbağanız geldiğinden beri yemek yemiyorsa ya aldığınızda hastaydı ya da alışma dönemi olduğu için yem yemiyor olabilir. Sürekli kuru alanda durması hastalık ihtimalini arttırıyor malesef. Eğer başta yiyordu da bugün yememeye başladı ise su sıcaklığını 2 derece arttırmak ve vitamin takviyesi işe yarıyabilir. Siz ısıtıcıyı yeni aldığınız için bugün 28 derecede dursun yarın arttırırsınız hala yemek yemezse. Kuru alanda durduğu yeri mutlaka sıcak tutun. Tabii imkanınız varsa mutlaka bir veteriner hekime muayene ettirin.

aldığımdan beri ısıtıcı ve kuru alanı ısıtan ampul yoktu daha bu gün yaptım hepsini. bi konuda ouduğuma göre su soğuk olduğu için kış uykusuna yatma belirtisiymiş bunlar öyle olabilir mi? eğer öyleyse şimdi düzelir mi? bi de normal ampul taktım yenisini alana kadar. düzelir mi sizce bu durum? :ff:

Benim bildiğim 20 derecenin altı sıcaklıklarda kış uykusuna hazırlanmaya başlarlar. Sıcaklığı arttırmak hafif üşütme soğuk algınlığı gibi durumlarda işe yarıyor. Umarım yarın yemek yemeye başlar. Kuru alan sıcaklığı su sıcaklığından 3-4 derece yüksek olmalı. Ampulün kuru alana uzaklığını 32 derece civarı yapacak şekilde ayarlayın.

2 gündaha gözlemledikten sonra yemek yememeye devam ederse bir veterinere götürün derim. Karides vermeyi de deneyin.

Geri