Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemini yemiyor

maniacxxx

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar iki tane kapluş var bendede alalı 2 ay oldu ve bir kez bile yem yediklerini görmedim. attığım suda zamanla eriyip suyun içinde dağılıyor ama kaplumbağalar ağızlarını bile deyirmiyorlar. ne yapmalıyım. acil yardım. teşekkürler.

Kaç çeşit yem kullanıyorsunuz? En az iki çeşit olmalı. Kuru alanınız var mı? Isıtıcınız, filtreniz, paladaryumunuz var mı? Suyu gerektiği zaman temizliyor musunuz? Bunlardan birisini yapmazsanız rahatsız olup yem yemeyebilirler. Ama hasta da olabilir. Forumumuzdan hastalık belirtilerine bakarsanız iyi olur.

Önerim küçük birer parça haşlanmış tavuğun beyaz etinden verin. Ortama alışmamaya bağlı yem reddetme sorununu çözmekte çok faydalı oluyor. Ayrıca yem yemediklerini belirttiğiniz süre oldukça uzun bir süre. Bağışıklık sistemleri oldukça zayıflamıştır muhtemelen. Vitamin kullanmayı aksatmayın, herhangi bir hastalık belirtisi olup olmadığını iyice gözlemleyin...

vitamin aldım ama kullanma kılavuzunda yemlerine damlatın yazıyor . yem yemedikleri için vitaminde veremiyorum. sadece kabuk sertleştirici kullanıyorum. tavuk deneyeceğim teşekkürler.

Fanustan hemen vazgeçin derim, en azından büyük bir plastik kapta besleyin, ben de öyle yapıyorum. Tabii maddi imkansızlıklarınız varsa, eğer paladaryum alabilecek durumdaysanız hemen alın.

Fanusta olması ya sinirlerini bozdu, ya da fanusta yaşadığı için hastalandı. En kısa zamanda bir veterinere gidin, en azından bir veterineri arayıp fikir alın.

Yem yemiyor ise vitamini sularına damlatın. Yem yemesede mecburen su içeceklerdir. Ama yaşam koşullarını bir an önce uygun hale getirmelisiniz. Yoksa kapluşlarınızı yakın zamanda kaybedebilirsiniz...

Geri