Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemleri saklıyor

luba

Bronz 5 Üye
Attigim yemleri dun yemeye baslamisti vitamin aldim vitamin damlattim yemi atmadan simdide yarisini yiyor yarisini sakliyor sevdigi bi deniz kabugu var onun icinde biriktiriyo ne yapmaya calistigini anlamadim ayrica kabugu kirleniyo ustunde beyazliklar oluyo mantar degil temizlenmesi gerekiyor dis fircasiyla temizlemek istiyorum ama durmuyo elime alirsam rahatsiz olurmu strese girermi?

Cvp: yemleri saklıyor

hiç bir kaplumbağa elinize aldığınızda rahat durmaz :) rahatsız olur yani yuvasından alıyorsunuz , ama alın elinize fazla sorun çıkmaz ılık su altında orta sertlikle bir fırça ile yavaşça bastırmadan fırçalaya bilirsiniz

Yem saklaması nadir görülen bir durum. En azından yememezlik etmiyor.

Kabuk üzerinde belirttiğiniz durum olmamalı. Suda salınım yapan bir malzeme mi var? Filtrasyon yeterli mi değil? Kaplumbağayı elinize alıp fırçalamanızda sakınca yok. Tabiki ele almak, akvaryumdan çıkarmak tavsiye edilmeyen durum. Ama onun sağlığı için yapılıyorsa istisnalar olacak.
Tekrar belirtmeliyim. Kabuk üzerinde tabaka oluşmamalı. Hastalık yoksa akvaryumda bir sorun var.

Renkli taslar var onlar olabilirmi elime almaya kiyamiyorm ama yanls biyerine dokunur canini yakarsam? yemleri neden sakliyo :(((

Renki taşları çıkarmalısınız. Bir çoğu salınım yapar. Sonuçta kimyasal da içeriyor.

Kabuk sertleştirici yada devit 3 kullanıyor musunuz? Yada mango dışında farklı bir kök varmı akvaryumda?

Kaplumbağayı sıkmadan ama iyi kavrayarak korkmadan tutun. Sorun olmaz. Ama bu oluşumun kaynağı da yok edilmeli.

Yem konusunda siz gene gerektiği miktar kadar verin. Koyduğu yemleri daha sonra yediğini gördünüz mü? Muhtemelen yemeyecektir.

Gormedim hayir kök yok bu ona zarar verirmi kac gunde bir yikayabilirim

Tabiki sık müdahale stres kaynağıdır. Ama kaplumbağaya göre değişir. Ben yaklaşık iki aydır yerlerinden çıkarmadım. Banyoyu akvaryum suyu ile yaptırın.
Ama dediğim gibi bu durum normal değil.

Yaa olmez dimi bisey olmaz ona taslari cikardim yarinda boyasiz tas bulabilirsem alicam yoksa ben bulur yikarim filan artik .

Taşlardan sonra tekrar gözlemleyin. Kaynağın ne olduğunu bulmak gerek. Suyuda bu taşları çıkarma durumundan sonra değiştirmenizi öneririm.

Geri