Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum için boyut önerisi

StarLineR*

Bronz 3 Üye
Katılım
3 Ocak 2012
Mesajlar
61
Arkadaşlar şu anda 5 aydır bende olan bir su kaplumbağam Var.
Şu Anki akvaryum alt komşumuzum. Bir ısıtıcım var . Filtrem yok ama 3 güne bir suyunu değiştiriyorum . Ne Yazıkki Aldığımda salak gibi araştırma yapmadım.Şimdi En baştan Düzenlemek İstiyorum .Ben Camcıdan akvaryum yaptıracağım . Malum hazır akaryumlar daha pahalı.
Daha İyi ekipman almak için bu çözümü buldum.
Sorum Şu Ebatlar Ne olmalı ? :ff:
 
Cvp: ebatlar

Tek bir kaplumbağa için 100*35*40 140 litre bir akvaryum ve sistemi kurabilirseniz ömürlük olur.

Bu boyutlar fazla büyük geliyorsa seçeceğiniz boyutlar için su tavsiyeyi yapabilirim akvaryumun genişliği ve yüksekliği önemli.Normal akvaryumlardan genişlik olarak daha geniş bir akvaryum yaptırın.
Cam kalınlığına da aman dikkat edin bu aşamada.

Bence akvaryumcuları ve imalathaneleri bir gezin sonra camcıya gidip fiyat alın.
Camcılar bildiğim kadarı ile hele bir de acemi ise ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.
 
Cvp: ebatlar

Hmm peki 100*35*40'ın fiyatı ortalama olarak nedir ve kac watt lık ısıtıcı gerekir
 
RE: ebatlar

Fiyatı 100-150 TL arası. Isıtıcı konusunda 200 watta yeterli ama bence 300 watt alın rahat edersiniz.
 
Cvp: ebatlar

Benim önerim 80*50*40 160l boyutlarında olacak. Ne kadar kareye yakın yaptırırsanız o kadar iyi olur. Kaplumbağanız tüm ömür kullanır. 200 W kaliteli bir ısıtıcı bu ebatta işinizi görür.
Akvaryum imalatçısı bulursanız ona yaptırın. Hatta o zaman üzerine kule şeklinde rampalı kuru alan da yaptırabilirsiniz. Sudan tasarruf için çok iyi bir yöntem. Muhtemelen fiyatı 150 tl civarı olur.
 
Cvp: ebatlar

Kücük alsam olmazmı . Ama şimdilik 50 tl civarında . Kağlumbağam büyüdükçe ebat bbüyütsem .
Çünkü şimdi 150 Tl yi hayatta bulamam :S
 
Cvp: ebatlar

Sorun değil. Siz tekrar mastraf yapabilecekseniz şu anki uygulama da olur. İlerde bunu karantina akvaryumu yaparsınız.
 
Cvp: ebatlar

Yani kaplumbağa hasta olursa tedavi etmek için.
 
Geri
Üst