Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum Projesi

yiqitksm

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ismim yiğit. Kız arkadaşımın doğum günü hediyesi olarak bana aldığı kaplumbağama güzel bir akvaryum kurmak için kolları sıvadım. Nattari lerimden kalma akvaryumu tekrar bu şirin şey için kuracağım elimde olan malzemeler ve yeni tedarik edeceklerimle, bir de kaplumbağa besleme zevkini yaşamak istiyorum. Resimde belirttim genel şeyleri, burdan eklemek istediklerim ekipman önerileriniz şemada ki ekipmanların hepsini birden alacağımı düşünmüyorum. Maddi olanaklar yüzünden yavaş yavaş tamamlayacağım. Ama hepsini bir de alma şansım tabiki mevcut. Sebastianı biran önce akvaryuma almak istiyorum şuan mecburiyetten kapta ve bunun için acele ediyorum muhtemelen haftasonu almış olacağım akvaryuma onu. Gerekli önerileri ve tavsiyeleri yaparsanız memnun olurum. Sağlıcakla ..

32qhx.png

Cvp: Yeni Akvaryum Projesi.

Öncelikle merhaba Yiğit bey :)
Akvaryumunuzun ölçüleri güzel, eğer imkan dahilinde ise boy:100 veya 95 cm, en: 35 - 40cm, uzunluk: en az 40 cm. Özellikle uzunluk en az 40 cm olsun ki su seviyesi daha derin olsun. Zaten kuru alan yapınca su seviyesi düşecek bir miktar. Ekipman olarak ise; night glo gece lambasını hemen almamanızı öneririm. Sistemi kurun ve kaplumbağanız geceleri yatarken kuru alanda yatarsa üşümemesi için tavsiye ederim ama kuru alanda yatmıyorsa geceleri; 40w' lık bir ampul kullanmanızı tavsiye etmem. Boşuna elektirik yakmış olursunuz. Kuru alanda yatmıyorsa geceleri ve siz yinede mavi bir ışık olsun diyorsanız; şerit şeklinde led lambalar var onlardan kullanın. Enerji sarfiyatı çok düşüktür. Ama yatıyorsa geceleri 40W' lık ampulu alın, gece kuru alanda yatarken üşümesin.

Alacağınız Uv - b lamba ise iyi bir tercih, alın derim. Gün içinde kuru alanı ısıtmak için ise alacağınız soft lambanın 40 - 60 W olması yeterlidir. Kuru alanı 31-32 derece yapsın yeter. Ama soft ampul olsun kaplumbağanızın gözü yorulmasın. Filtre için ise; bu büyüklükte bir akvaryumu iç filtre yeterli seviyede temizlemez. İç filtre yerine saatte en az 500 litre su filtre kapasiteli bir dış filtre almanızı öneririm. Dolphin ve Atman ucuz ama kaliteli ürünlerdir filtrelerde. Böylece temizlik sorunu yaşamazsınız. Isıtıcı olarak da en az 200w bir ısıtıcı işinizi görür.

Öncelik sırasına koyarsak; Isıtıcı, kuru alan ve kuru alanı ısıtmak için ampul, filtre. Bunlar hayati önem taşır kaplumbağalar için. Akvaryumu aldığınız zaman bunları biran önce temin etmelisiniz. :)

Merhaba,
Lamba konusunda şunu ilave edebilirim. Gece lambası olarak kullanacağınız lamba 40 w olursa 10 cm den uzak tutmamalısınız. Sizin alacağınız markanın sitesinde hangi lambayı ne kadar uzakta tutarsanız kuru alanda ne miktarda ısı elde edeceğiniz yazıyor. Hatta diğer lambalar içinde bu çalışma mevcut. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;
mailto:/en/products/lighting.php

Ben bütün ekipmanları beğendim,projede güzel :) Isıtma lambası 25-40w arası olacak, kuru alanla arasında 10-15 cm olacak :)

Cvp: Yeni Akvaryum Projesi

Hemen Hemen bir kaplumbağanın isteyeceği herşeyi karşılamışsınız :)

Geri