Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum Ve Birkaç Soru

FtrU

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar bugun akvaryumu aldım. Isıtıcım var, fakat yetersiz galiba. Neyse 1 haftaya kadar bir ısıtıcı ve filitre alacağım.Akvaryumum 15lt. MArkalarıyla birlikte hangi ısıtıcıyı ve filitreyi almalıyım?
2 tane kapluşum var. 1i biraz büyük. İkiside yavru. 1 liradan biraz büyükler. Geçenlerde oynaşırlarken nasıl oldu anlamadım büyük olan küçük olanın tam göremedim ama galiba kolunu ısırdı. Herhangi bir yaralanma yok görünürde. Bugün baktım küçük olan hafif yan yüzüyor. İçimde bir şüphe var acaba ısırıldığından mı (hala emin değilim) yoksa enfeksiyon kapmış olabilirmi? Kapluşum hiçbir sorunu yok yem yiyor geziyor tozuyor kuru alana çıkıyor elimi ısırıyor gayet iyi.
Bundan 1 ay önce arkadaşıma vermiştim işlerim çok yoğun olduğu için. Oda 1 ay baktı. Bakmış bakmasına ama kapluşlarımın (küçük olanda biraz daha belirgin)kireç var sırtınlarında. Fırçalıyorum ama geçmiyor.(Çok az geçiyor). Nasıl çıkartabilirim?

1. Si 15 lt çok küçük 2 tospik için.
2. Si 15 lt ye her isitici ve filtre olur bence :)
3. Sü :D forumun hastalik kismini incelemenizde.fayda var.
Son olarak çeşme suu kullanilmaz akvaryumda :) Ve beyazlık ipliksi bir yapı mı? Pis kokuyor mu?

Cvp: Yeni Akvaryum Ve Birkaç Soru

Akvaryumunuzun hacmi çok az, iki kaplumbağa için şimdilik en az 50 60 litre işinizi görür. 15 litre akvaryum için, 50w bir ısıtıcı almanızı öneririm, roxin veya diğer ucuz ürünler işinizi görür. Ama iyisinden almak istiyorsanız, eheim jager, tetra tec gibi kaliteli ürünlerin düşük vatlı çeşitlerine bakabilirsiniz.
Arada kaplumbağalarınız birbirlerini ısırabilir, bunu oyun amaçlı yapabilirler ancak bu çok fazla ve yaralayıcı düzeyde olursa onları ayırın.

Kaplumbağanızın yan yüzmesiyle alakalı forumda hastalık bölümünde akciğer enfeksiyonu ile alakalı araştırma yapınız, belki başlangıç evresi olabilir.

Beyazlık için ise; fırcaladağınız halde geçmiyorsa büyümeye bağlı ve mineral ekskliğine bağlı izler olabilir. Bir ihtimal ise; mantar. Sağlık bölümünde mantarla alakalı bayağı bilgi var, onlara bakın.

Cvp: Yeni Akvaryum Ve Birkaç Soru

Yok beyazlıklar kireç eminim buna. Ama yan yüzme olayına araştırip gözlemleyeyin. Teşekkürler arkadaslar yorumlarız için.

Geri