Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum

FurkanBedrettin

Yeni Üye
Katılım
23 Nis 2020
Mesajlar
1
Öncelikle herkese merhaba uzun yıllardır baktığım Conni için yeni bir akvaryum istiyorum. Bu zamana kadar bu konuda hiçbir bilgim yokmuş doğru düzgün araştırma yapmamışım ve onun için uygun koşulları sağlayamamışım şuan için elimde hiçbir malzeme yok sadece küçücük bir akvaryum var. Conni'nin boyu şuan 13cm civarı büyük güzel kuru alanı olan bir akvaryum istiyorum. Sizce boyutlar ne olmalı ? Kuru alan nasıl ayırabilirim ? Kuru alanın tabanına ne koyabilirim rampa olayını nasıl yapmalıyım ? Isıtıcı ve filtre olarak ne kullanmalıyım ? Bunlar hakkında hiçbir bilgim yok. Bu konuda acil bir şekilde yardıma ihtiyacım var çünkü en kısa sürece akvaryum sipariş verip gerekli malzemeleri de temin edeceğim. Artık arkadaşımın küçücük yerde özensiz bir şekilde yaşamasını istemiyorum. Bunca zamandır nasıl farkına varamadım bilmiyorum ancak artık bunu düzeltmek istiyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. Üniversite öğrencisiyim elimden geldiği kadar bütçe ayaracağım tabi ki ama öyle muhteşem şeyler yapamayacağım ben şuan için ömürlük olsun istiyorum artık değiştiremem bi kere her şeyini tam takır şekilde almak istiyorum. Dönüşlerinizi bekliyorum.
 
Cvp: Yeni Akvaryum

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]13 cm e iyi getirmilsin bu koşullarda : ) Bu şartlar altında genelde yaşayamazlar. Şimdi benden daha tecrübeli  arkadaşlar var ama ben bilgilerime göre sana biraz bilgi vereyim ona göre araştırma yaparsın [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]öncelikle kuru alan için rampa olayı şart değil rampa kaplumbağalar rahat çıksın diye yapılan bir sistem. Ben kuru alanda doğal taş kullandım ve onu askıda bıraktım altında dikmeler var ve havada duruyor, su seviyesi kaya hizasında olduğu için yüzüp gelip taşa çıkıyorlar. (hafif düz bir taş hafif kambur) Sende bu tarz bir sistem yapabilirsin.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Akvaryum ölçüleri için 120x50x60 gibi bir akvaryum bence yeterli olur ama bu konuya daha bilgili arkadaş destek verecektir.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]taban için silis kumu olacak bunun haricinde bir iç filtre motoru (dış filtre de gerekebilir) su ısıtıcı akvaryum suyunun ısısını ölçmek için bir mantar derece ayrıca birde kuru alanı ısıtmak için ısıtıcı lamba 50-70 watt halojen lamba olacak [/font]
 
Hayvan 13 cm kabuk boyuna geldiğine göre direk ömürlüğe geçmekte fayda var. Bu maliyetli olsa da tek kalemde herşey halledileceği için uzun vadede hesaplıya gelir.

Hayvan tek olduğu için 80*50 *50h veya 100*50 *50h gibi bir akvaryum yeterli olur. Üst sınır yok. Ne kadar büyük o kadar iyi. Cam kalınlığı 10 mm olacak. Bunu özel yaptıracaksın. Kuru alan akvaryum üstüne oturacak. Rampa uzunluğunu göz önüne alırsak 80 cm uzunluk kısa gelir.

Benim akvaryum ve kuru alanı örnek vereyim. Akvaryum 100*50 *60h ve 10 mm cam kalınlığında. Kuru alan taban ve rampa 8 mm yan cam ve yelpaze cam 6 mm kalınlığında. Dış filtre borusu için arka köşelerine içe dönük köşe boşluğu bıraktım. Yan camlar aşağı doğru 3 cm çıkıntılı bu kuru alanı yanlardan kaykılıp düşmemesi için sabit tutuyor. Ben arka kısma da yaptırmıştım ama o akvaryum üstünde sağa sola kaydırmayı önlüyor. Arka çıkıntıya gerek yok.

Bunun için yarım ton çeken mobilya yaptırdım. Yarım ton kadar olmasa da akvaryum, kum ve su ağır çekiyor. Sadece aldığım kum 42 kg akvaryum 70-80 kg vardır.

Akvaryumun cam kenarları rodajlı olsun. Bu birleşen camların rodaj makinesi ile pürüzsüz traşlanmasıdır. Bu sayede silikon camları daha uzun ömürlü ve sıkı tutar. Alt ve üst kenarlardan kuşak cam atılıp silikon uygulanacak yüzey artırılır. Büyük camlar arası kuşak atmaya gerek yok. Zaten kuru alan buna izin vermez.

https://imgyukle.com/i/QbCYDc

Akvaryum ve kuru alan.
https://imgyukle.com/i/Qbrjye
https://imgyukle.com/i/QbrXiN
https://imgyukle.com/i/QbrhRq
https://imgyukle.com/i/QbrctP

Isıtıcıda jbl protemp 200 W yeterli bu tam batabiliyor ve kaplumbağalara dayanıklı.

Haricen ısıtıcı lamba, dış filtre, deri toplamak için iç filtre (bunda sobo 808c köşe filtre en uygunu), sarı silis kum tercihen vitasand marka, uvb ampul ve lamba, jbl veya sera 0-50 göstergeli ince cam çubuk derece, uygun ebatta mango yada mopani kökü.

Bunlar iyi bir sistem için olması gerekenler. Öğrenci olduğunu baz alırsak bazı şeyleri zamana bırakarak alacaksın. Mesela dış filtre ve uv ampul gibi.

İkinci seçenekse şimdilik ara geçişli hazır bir akvaryum ile idare etmen. Bu da minimum 80*35*45h ve 7 mm cam kalınlığı veya biraz daha büyüğü. Tahminen 140-150 litre bir akvaryum. Bu 2-3 sene götürür. Süreyi kısa tutmamın sebebi hayvanın kabuğu kalınlaşacağı için cama vurup kırma ihtimali var.
 
Geri
Üst