Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum

ecemkoten

Bordo Bereli
Ailemize yeni bir üye katılacağı için yeni bir akvaryum almak zorunda kaldım. 200 litrelik
1 metre x 50 cm x 40 cm boyutlarında. 2 gün içinde elimde olucak. Fiyatı 160 tl. Çok uygun olduğunu düşündüğüm için alıyorum. Bu bana bir ömür yeter mi ? İleride değiştirmek zorunda kalır mıyım ? Sizce kaliteli mi ?

Fotoğrafları :

mailto:/img263/269/img2088s.jpg

Cvp: Yeni akvaryum

oooo şahane bir akvaryum hayırlı olsun sizin yerinizde olsam bir sürü bitki alırdım canlı özellikle eğer doğru kullanırsanız şahane olabilir

Geliştiricem içini yerleştirdiğimde :)

Canlı bitkiyi yerler diye korkuyorum :D

Kaplumbağalarınız gerçekten çok şanslı :)

Valla ben 100x50x45 10 mm akvaryumu 110 liraya falan yaptıracağım ama adam tanıdık :)

Bu arada hayırlı olsun

Yeşim hanım çok teşekkür ederim :) İçini düzenleyince güzel olucak sanırım :) Öyle bişey ki sonu gelmiyor insanın yaptıkça yapası onları mutlu edesi geliyor :)

Ömer bey çok uygun fiyatı sizede hayırlı olsun :)

Yalnız benimkinin cam kalınlığı 8 mm sorun olmaz di mi ?

8mm bu boyuttaki akvaryum için gayet uygun. Ama ekstra güvenli olsun isterseniz 10mm tercihi de yapılabilirdi. Burda önemli olan ne kadar güvenli olmasını istediğiniz :)

Güle güle kullanın bundan sonra ömürlük yetecek bir akvaryum. :)

Çok teşekkür ederim :)
Güvenli olmasını istiyorum ama yaptırmadığım için tercih şansım olamadı :) Bir ömür yeter diyorum ama ben dayanamayıp daha kocamanını alırım diye kendimden şüphe ediyorum :)

Kaplumbagalarınız boyu kaç cm ve kaç taneler

O değil de Ecem Hanım artık akvaryum aksesuar ve akvaryum modifikasyonlarınıza yetişemiyor daha büyük bir akvaryum alırsanız ben forumu bırakıyorum daha da girmem :)

Aşk olsun Emin bey :) Ama alırsam yenisini hatırlatırım bu sözü :)

Eray05' Alıntı:
Kaplumbagalarınız boyu kaç cm ve kaç taneler

2 kaplumbağam var. Yeni bir kaplumbağa daha gelecek. Boylar 6-7 cm

Kaplumbagalar buyuyene kadar akvaryumun boş gorunmemesi için bitki vs fazlaca koymanızı tavsiye edebilirim.Eski akvaryumunuzu ne yaptınız?

Eski akvaryumum duruyor. Eskisinde belki balık besleyebilirim ama şöyle bir düşüncemde var. Yeni gelecek olan kaplumbağa çok ufak ve farklı bir tür. O nedenle biraz büyüyene kadar belki eski akvaryumumda besleyebilirim. En azından bana alışana kadar.

Tabiki daha iyi olur oyle.Ancak akvaryum degişikligi yaptıgınızda da hem akvaryuma hep kaplumbagalara alısma durumu olacak.Kısa zaman aralıgında bi akvaryumdan otekine gecirmeyin

Eğer ekipman ve ısıtıcı sıkınıtnız, masa lambası, elektrik faturası gibi dertleriniz yoksa yeni gelecek yavruya tek başına küçük akvaryumda beslemeniz çok daha mantıklı. Nasılsa 2 tane turtle dock var. 1 sene kadar küçük yavruyu tek başına bakmanız daha sağlıklı olur. Hem böylelikle daha kontrollü beslersiniz büyüme süreci de sizin kontrolünüzde olur. Dediğim gibi şartlar ve olanaklar el veriyorsa iki akvaryum olması çok daha verimli olacaktır. Bu da hem maddi hem de manevi yük demek. :)

vavvv hayalimdeki akvaryum bi türlü alamıyorum şöyle büyük ve güzel bir tane babam sürekli daha çok küçükler diyor hayırlı olsun yeni kaplumbağanızı cok merak ediyorum

Ben 55 Lt lik akvaryumu 30 tlden almistim siz iyi almussiniz benimde muhtamelen 1 seneye kalmaz yeni almak zorunda kalirim.

Ayça hanım teşekkür ederim :) Ne kadar erken o kadar iyi aslında :)
Yiğit bey bende 55 litrelik akvaryumu 60'a aldım malesef. Şimdiki aklım olsa ilk bunu alırdım.

eminemre' Alıntı:
Eğer ekipman ve ısıtıcı sıkınıtnız, masa lambası, elektrik faturası gibi dertleriniz yoksa yeni gelecek yavruya tek başına küçük akvaryumda beslemeniz çok daha mantıklı. Nasılsa 2 tane turtle dock var. 1 sene kadar küçük yavruyu tek başına bakmanız daha sağlıklı olur. Hem böylelikle daha kontrollü beslersiniz büyüme süreci de sizin kontrolünüzde olur. Dediğim gibi şartlar ve olanaklar el veriyorsa iki akvaryum olması çok daha verimli olacaktır. Bu da hem maddi hem de manevi yük demek. :)

İşte ekipman olarak sıkıntı var ama halledilir lamba ve ısıtıcı eksik olucak sadece. Ama dış filtre büyük akvaryumda olucak onun bebeğin sağlığında olumlu etkisi olucak :/ Bu konuda büyüğe koymak istiyorum. Bide yavru büyüdükten sonra bizimkilerle daha zor anlaşır gibi geliyo. Bunun elektrik faturasıda var tabi :D

öyle kocaman ki akvaryumunuz benim bile yüzesim geldi:D:D
mutlu mutlu yüzsün kapluşlar:D

Çok şanslı kaplumbağalarınız var gerçekten hayırlı olsunn :))

Geri