Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum

kaplumbaga_000

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaslar,

Kaplumbagalarim baya buyudukleri icin yeni ve daha genis bir akvaryum almak istiyorum. Su anda kullandigim akvaryumun ölçüleri 50*20*(yuksekligi bilmiyorum ama su seviyesi 30 cm civari). İki tane kaplumbagam var, yavruyken aldm,1 sene olmadi, 15 cm civarindalar.
Yeni akvaryum ölçüleri ne kdr olmali sizce? Kapluslar surekli buyuyorlar bildigim kadariyla, almisken uzun sureli kullanmak istiyorum. Neyi tavsiye edersiniz?
Ps:Kuru alan&isitici vs var, merak etmeyin ;)

Cvp: Yeni akvaryum

ecem hanımın dediği gibi 200 litre yeterli olacaktır , Sanırım Dahada değiştirmezsiniz akvaryumu.

200 lt almalısınız
Ayrıca petshoplarda pahalı bulduysanız internetten sipariş verebilirsiniz...

internet sitelerinin çoğunda petshoplardan daha pahalı fakat gittigidiyor sitesinde rekabet olduğu için fiyatlar ucuz mesela 70 litrelik akvaryumu gittigidiyorda 40 liraya buldum fakat petshoptan 60 litrelik akvaryumu 70 liraya aldım

sadece gittigidiyor uygun ya diğerleri pahalı.

Bgn bir akvaryum imalatcisina akvaryum siparis verdim :) 50*50*40 ölćülerinde. Yarin teslim alacagim, ins guzel olur :) kaplumlarim da sewinir :)
Bu arada 65 tl verdim. Piyasadan cok daha ucuz, tavsiye ederim.

Akvaryumunuz 100 litre fiyati iyi almissiniz gercekten. Fakat birkac sene sonra buyutmeniz gerekecektir :)

Simdilik yeterli gibi geldi ama bnmkiler biraz iri, dediginiz gibi birkac yila daha buyugunu almam gerekebilir. Tesekkur ederim :)

Sizinkilerin buyume hizina bagli :) normal buyurlerse 3-4 sene idare edebilir. Tabi akvaryumu tam kapasite kullandiginizi varsayarak bunu soyluyorum.

kaplumbaga_000' Alıntı:
Bgn bir akvaryum imalatcisina akvaryum siparis verdim :) 50*50*40 ölćülerinde. Yarin teslim alacagim, ins guzel olur :) kaplumlarim da sewinir :)

Hangi şehirdesiniz? Ben izmirden 100*50*40 lık akvaryum sordum. 6 mm cam. 150 dediler. Tek kaplumbağam var 200 litre bana çok. 100 lük düşünüyorum bende. Satan arkadaştada yokmuş. Veya izmire kargoyla yollama imkanları varsa bilgileri paylaşırsanız sevinirm

valla ben istanbuldayım, 100*50*40h lık bir camı 70 liraya aldım, 6mm cam, kayıtlı kuşaklı, ışık sistemli.

Aynen kayıt kuşak 6 mm ve floresan yeri olan akvaryum için tam 2 kat söylemiş adam bana o zaman :smile:

Açıkcası siz biraz uygun almışsınız. Piyasdada 200 litrelikler 120-150 arası diye biliyorum

banyoterligi' Alıntı:
kaplumbaga_000' Alıntı:

Hangi şehirdesiniz? Ben izmirden 100*50*40 lık akvaryum sordum. 6 mm cam. 150 dediler. Tek kaplumbağam var 200 litre bana çok. 100 lük düşünüyorum bende. Satan arkadaştada yokmuş. Veya izmire kargoyla yollama imkanları varsa bilgileri paylaşırsanız sevinirm

Ankara'dayim. Yaptirdigim yer imalatci oldugu icin pek satis kaygilari yok,gondereceklerini sanmiyorum ama yrn almaya gittigm de sorarim ;)

ama şu var, benim ki 2.eldi, sadece o ahşap görünümü veren stickerlar biraz bozulmuştu, 1milyoncudan yenisi alıp kendim yaptım, 0dan farksız şu anda.

Sefa yapıştırdığın ahşap yapışkanlı folyoların akvaryumdayken ki fotosunu koyarmısın? Bende öyle bişi düşünüyorum

Geri