Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu

Gkc34

Bronz 3 Üye
Katılım
20 Şub 2023
Mesajlar
66
Cem bey merhaba.. Tahmin ettim böyle bir. Hack olduğunu. Neyse şükür halletmişsiniz. Sevindim. Kızımız 1 aydır yemek yemiyordu. Küçük bir. Akvaryumu vardı kurutma alanı yoktu ısıtıcısı filtresi. Herşey tamamdı. Bizde büyük akvaryum yaptık hatta sizden çok bilgi aldık bunun için. Büyük akvaryuma gectikten sonra ben öyle tahmin ediyorum kuru alanda çok vakit gecirdiği için sanıeım üşüttüm.. Uvb lambası var bilemiyorum. Belkide öyle olmamışta olabilir.. Bundan yaklaşık 7 gün önce boloncuklar cıkma ya başladı ve veterinwre götürdük. Suda asla durmak istemiyor. Cırpınıyor. Mavişehir veteriner kliniği kutlu hoca. Rontgen cekti ve akciğer rahatsızlığı var dedi. O günden beri antibiyotik iğne için her gün gidiyoruz. Ventolin nebül yapıyoruz hergün.. Doktor söyledi. Ama dün ben birqz kendisiyle tartıştım doktorun. Soru soruyoruz bunlar soğuk kanlı hayvanlar gec iyileşir vb vb...hayvan asla suda durmak istemiyor bende anlamadığımız için sordum kueımalanda bu kadar durması zararlımı.. Yok değil dedi. Yemek yemiyor derim ne yapalım zorlayın.. Ama yemiyor dedim.. O zaman tamam A ve d vitamini ekleyeyim.. Kedi. Köpek maması verdi şırıngayla bunu yedirin asla ağzını acımıyor kız çok zeki.. Ne yaptıysak yok asla.. Hayvan nefes alıp verirken sürekli ara ara koha hastası gibi ağzını acıp kapatıyor.. Bunun için ne yapalım o olucak ama insan üzülüyor.. Dedim değişim yok bu kadar iğne 5, 7, 15 gün belkş aylar dedi.. Hbişeye cevap yok.. Bende sinirlendim.. Aİ dedim veteriner siniz bu işi siz biliyorsunuz biz Anlamadığımız için soruyoruz cevap vermek göreviniz biçimde almak dedim..siz. Zaten cok i bakmışsınız bilgileriniz çok güzel bilinci dedi.. Ben de bişey bilmiyprum ama veteriner olmayan İnternette bir site var onların sayesinde yaptık dedim.bugün yine iğnwsi var ama böyle sürekli nereye kadar.. Eve getirdiğinizde hayvan hep kuru alanda.. Agzını acıp kapatıyor ne yapalım sizden yardım istiyorum
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20230220_232718.jpg
    IMG_20230220_232718.jpg
    414.4 KB · Görüntüleme: 22
Bu arada veteriner hekim 250 watt infared lamba aldırdı. Kırmızı.. Ne kadar doğru bilmiyorum
 
Hekim astım spreyi mi verdi? Bir daha gitmeyin. Durum anlaşıldı. Dışarıya çıkarmanız bile üşüme nedeni.

O ampulü sakın kullanmayın hayvanı kızartırsınız. İade edin. Onu kaldıracak lamba bile yok. Bir de lambadan olursunuz. Bu ampullerden kullanıyoruz.
IMG_20200229_214826.jpg

60 W filamanlı yada 52-53 W halojen armut ampul alacaksınız. Soft pek bulunmuyor ama bulursanız tercih sebebi. Işık gözünü fazla almaz.

Uvb'yi en çok çıktığı saatte 2 saat kadar yakıyoruz. Günlük 20 dakika ışıma alması yeterli ona göre süreyi kısaltabilirsiniz. Uv ampullerin ömrü gidiyor. Az para değil. Zamanlayıcı alırsanız kendi açılıp kapanır.
Screenshot_20220326_000838_trendyol.com.jpg

Fiyatı şu an nedir bilmiyorum resim eski. Bu tip uygun.

Akciğer enfeksiyonu tedavisi birkaç ayı bulabilir ama yetişkinlerde son safha değilse kurtulur. Ama bu hayvan oraya doğru gidiyor.

İlacı bırakın. Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın. Genta ilaç göndermiyor malum durumlardan ama elinde bulunan eczaneler olabilir. Öncelik bu ama bulamazsanız gentagut alırsınız.

Gözleri kapalıysa sabah akşam ikişer damla damlatıp 20-25 dakika kuru yerde bekletin. Ağzına da ilk hafta sabah akşam beşer damla damlatın. Ağzını açmazsa dik tutup ruj sürer gibi ağız çevresine 10-15 saniye arayla altışar damla sürün bir kısmı girer. 1 hafta sonra durumuna bakalım bir daha. Genta ampuller kırmızı reçeteye döndüğü için mecburen göz damlasını alıyoruz. Geniş spektrumlu antibiyotiktir.

Ucunu ağzına sürerseniz önce ıslak sonra kuru peçete ile silin. Bakteri üremesin. Gözüne de damlatacaksınız.

Hayvana sakın kedi köpek yemi vermeyin. Zararlı.

Kullandığınız yemler neler?

Hayvana ekstra birşey veriyor musunuz?

Vitamin damla olarak deep fix reptivit damla alın. Bunu da bir hafta boyunca her gün, günde bir defa 2 damla ağzına damlatın yada ruj sürer gibi sürün aynı genta gibi yalnız antibiyotik ile aynı anda vermezseniz iyi olur. En az 1 saat kadar sonra olur. Bu iştahını açıp kırgınlığını alır.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış ve soğutulmuş kıyma parçası deneyin.

Dediğim ampullerden hemen alın ısınıp metabolizması canlansın.

Geceleri de kuru alanda duruyorsa 40 wattlık loş ışık veren filamanlı armut ampul alacaksınız. Loşlukta mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk alın.
IMG_20200229_213756.jpg

Geçmiş olsun.
 
Cem bey tekrar merhaba. 7 gündür antibiyotik iğne yapıyorlar. Her gün. İlk önce rontgrn ini cekti akciğer enfeksiyonu dedi. Vitamini herşeyi kesin sadece antibiyotik iğne yapıcaz dedi.. 7 gündür bu şekilde. Ventolin verdi. Bir. Leğene koyup bir kısmı acık olucak şekilde Buharını içeri verin dedi. Zaten 10 dk bile sürmüyor nefes alması için dedi. Yemek asla yemiyor. Ne yaptıysak yok. Gözleri kapanmadı sadece ara ara sağ gözü kapanıyor.. Ama acıyor hemen. Suya koyduk az önce dışkısını Yptı sanıeım 1 hafta önce yediği balık olabilir diye düşünüyorum. Götürürken üzerini örtüp ufak kutu içinde götürüyoruz arabayla. Kalorifer hep çalışıyor.. Ne Diyorsunuz bırakalım mı veterineri iğne olayını
 
Kullandığımız yemler sera rafty p, ahm turtle mıx.. Yemler bunlar ama yemiyor 1,5 aydır.
 
Hayvanın yediği ürünlerden verin. Et, haşlanmış yumurta akı, kılçıksız 10 dakika kadar haşlanmış balık.

Ventolin gerekli değil. İğne antibiyotik nedir, söyledi mi? Baytril ise bu akciğerde işe yaramıyor. Ayrıca güçlü antibiyotiktir. Böbrekleri etkiler. Vitamini buna sebep kesin demiş olabilir.

Siz neyse gitmeyin benim yöntemimle devam edelim. Vitamin hayvanın canlanması için gerekli. Hem hayvan yıpranmasın hemde boşa para harcamayın.

İştahsızlık konusunda çok endişelenmeyin büyüklerin yağ stokları çok ve vücutlarını kullanmayı bildikleri için birkaç aya kadar aç durabiliyorlar.

Dediğim şekilde vitamine başlayın. İştahı açılır. Her gün her iki yemden de bir tane suda önüne atın ve uzaklaşın. Yarım saat sonra yemezse sudan alıp ertesi gün deneyin. Yerse yediği yemden devam edin. Balık et ve yumurtadan da arada deneyin.

Hayvanın şu an ciğerleri balgam dolu. Ön bacaklarını hareket ettirdiğinde kürek kemikleri akciğerlerine baskı yapar bu rahatsız ettiği için fazla hareket etmekten kaçınırlar. Diğer taraftan bu bir nevi ciğerlerde masaj etkisi yaptığı için balgam atımını kolaylaştırır. Arada çok zorlamayacak şekilde suya bırakın. Yüzerek kuru alana kendi gitsin. Ama çokta efor harcayıp nefes nefese kalmasın. Çok zorlamayın.
 
Hekimin verdiği ilaçları uygulamayın. Siz genta yada gentagutu alın o sürede hayvan dinlensin. Su içmesi için arada suya bırakın. Antibiyotikte halsiz düşürmüş olabilir. Yarını ilaçsız geçirsin.

Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasında bir şey koyup cam dereceyi üzerine yatırıyoruz. Evde kullanılan derece de olur. Yarım saat sonra bakıp 32 derece olduğu noktaya mesafeyi ayarlıyoruz. İlk 15 cm mesafeye ayarlayın. Ona göre yükseltir alçaltırsınız.

Ampulü de hemen edinin. Yedekli alın her yerde bulunmuyor ve zamansız patlıyor.
Screenshot_20230129_131629_com.dmall.mfandroid.jpg
 
İyi. Akşamlar.. Bugün nefes alması dünkünden iyi gibi. Suyunu kabuk dışarıda kalıcak kadar azalttık.kueu alandan suya aldığımızda Hapşırıyor.nedes bir iki kez ama.. Dünkü gibi az su bile olsa çırpınma ve boğulma yok yapması hiç.. Ama asla kafasını suya sokmuyor dışarı bakıyor hep.. Kafa dışarda. Antibiyotik baytril gördüm birde e ile başlayan bişey vardı. Yanında dün A ve D vitaminide ekleyeceğim dedi biz düzelme yok yemiyor dediğimiz için Cem bey.. Ama bugün cırpınma sudan cıkmak istemek gibi. Şeyler yapmadı.kueı aşan yüksekte kalıyor suyu azalttık.. Ancak biz koyabiliyoruz kuru alana. Bugün suda bişey yapmadı ne yapalım sizce kuru alana aklım ordamı yatsın ışığın altında yoksa suda mı.. Ama suya asla kafasını sokmuyor.. Ampul bulamadık koçtaş vb elektiekçilere sorduk..
 
Su ısıtıcı var mı? Su kaç derece?

Hayvanın böbreklerini elden çıkaracakmış. Baytril akciğer enfeksiyonu hariç diğer hastalıklarda kullanılıyor.

Dediğim uygulamayı yapın.
 
Ampulü ya elektrik malzemesi satanlarda bulursunuz yada netten alacaksınız.

Tedavinin yarısı ısıtma lambasıdır. Hayvan üşümeyecek.
 
Son düzenleme:
Hayvanın önden başı dışarıda iken arka bacağı dışarıda yakalayabilirseniz ayak boşluğu ile birlikte bir de tepeden komple birer resimlerini çekip atın.

Cevap yaz kutucuğundaki resim şekline basıp yükleyeceksiniz.
 
IMG-20230221-WA0012.jpg
IMG-20230221-WA0010.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20230221-WA0002.jpg
    IMG-20230221-WA0002.jpg
    211.3 KB · Görüntüleme: 24
Su ısıtıcmız var. Su sıcaklığı 28 di veteriner 30 yapın dedi. Ama suda durduğu sürede kafasını sokmuyor içeri asla suya.
IMG_20221219_150947.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
IMG-20230221-WA0022.jpg

IMG-20230221-WA0021.jpg
IMG-20230221-WA0023.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20230221-WA0020.jpg
    IMG-20230221-WA0020.jpg
    128.5 KB · Görüntüleme: 6
O ampul led ampul ısı vermez.

Büyük akvaryuma koyun. Suyu yarısına kadar doldurup su ısıtıcıyı takın.

Su 28 derece olsun. 30 dereceye yükseltirseniz dış ortam ile ısı farkı yükselir hayvan her sudan çıktığında daha da üşür. Suya damlatmalı antibiyotiklerde su 33 derece yapılır. Bu antibiyotiğin etkisini artırır. Ama hayvanın ne kadar su içtiğini bilmediğimiz için randımanlı değildir. Bir de 12 saat antibiyotikli 12 saat normal suda duracağı için hayvanı yıpratıp strese sokar.

Hayvan gece kuru alanda uyursa gece ısıtması da gerekecek.

Düzelince akvaryum tabanına vitasand pro78 marka sarı silis kum alacaksınız.

Ön cama su yüzeyi hizasında vantuzla tünek yapın. Bu plastik boru yada küçük oklava olabilir. Bu şekilde olacak. Hayvan sudan sadece burnunu çıkaracağı için üşümeyecek.
Screenshot_20230111_175659.jpg


Hayvanda D vitamin eksikliği mevcut. Gözleri içeri çekilmiş. Elinizdeki uvb'nin oranı nedir? 2.0, 3.0, 5.0, 10.0? Pek fayda görmemiş.

Eczaneden Devit marka damla alın. 30-35 lira birşey. Başka marka olmaz
 
Geri
Üst